Куклите на олигархията полудяха

Проваленият Христо Иванов изпълзя след погрома на олигархията на предсрочните парламентарни избори. Напълно очаквано, куклата на конци на задкулисието използва “изтеклите” в интернет думи на Сашо Дончев, за да рестартира мръсната си кампания срещу държавните институции и в частност срещу главния прокурор.

По познатия от края на 2015 година сценарий, когато фабрикува писмо от името на Европейската комисия, така и сега Христо Иванов опитва да реализира поставената му задача – детрониране на обвинител № 1. Персонално фиксираният в Цацаров провален бивш правосъден министър обяви на нарочна пресконференция, че настоява парламентарно представените партии да се включат в кампания срещу прокуратурата. Иванов директно започна да дава наставления и на медиите, които трябвало да се включат в кампанията по дестабилизиране на институциите. Разпорежданията на Иванов към медиите и прокурорите дори бяха повторени няколко пъти. Номиналният лидер на инженеринговия проект “Да, България” всячески се опитва да драматизира една служебна среща между гл.прокурор и Сашо Дончев в качеството му на председател на Управителния съвет на Българската стопанска камара.

Всичко това става на фона на разкритията от стенограмите АРГО-гейт, които документираха как обвиняемият олигарх Иво Прокопиев дърпа конците на ГМО-партии, медии-бухалки, бивши вече депутати, професионални протестъри. Именно в първата от стенограмите, документирала среща в края на юли 2016 г., Прокопиев, Христо Иванов, професионалните протестъри, както и главната редакторка на поръчковия сайт “Медиапул” Стоянка Георгиева и други, планират издигането на кандидат за президент отявлен враг на Цацаров, който щял да “смущава съня” на главния прокурор.

Ситуацията с т.нар. “скандал” всъщност не е нищо повече от поредното “активно мероприятие”, с което задкулисието се опитва да си осигури индулгенция и да атакува неудобната прокуратура. Технологията на развитието на скандала го доказва. Макар срещата между Сашо Дончев и Дамския форум да се е провела още на 30 март, монтирано и извадено изказването на шефа на Стопанската камара по адрес на главния прокурор е качено в YouTube чак на 13-ти април. Седмица по-късно, чак на 19-ти април, по обедно време, видеото е споделено във Фейсбук от т.нар. “журналистка” Полина Паунова, служител на поръчковия сайт на задкулисието “Медиапул”. Без да е проверила фактите, Паунова още в сряда пише, че видеото с изказването на Дончев следва да доведе до незабавната оставка на главния прокурор. Ден по-късно същото иска и Христо Иванов. Публично известен факт е, че Паунова и Иванов работят съвместно повече от пет години.

Така излиза, че цяла седмица, след като видеото е било достъпно в интернет, “скандалът” бива раздухан първоначално от поръчковия сайт на обвиняемия олигарх Иво Прокопиев – “Дневник”, после от поръчковия сайт на подсъдимия олигарх Огнян Донев – “Клуб Зет” и чак след това от сайта-бухалка, в който Паунова е на щат – “Медиапул”.

Нещо повече, изказването на Христо Иванов е поредното грубо и арогантно погазване на разделението на властите и потъпкване на Конституцията. Ако досега Иванов настояваше за смяна на обвинител № 1 в качеството му на уличен безделник, то днес това бе извършено в качеството му на председател на политическа партия, за която от стенограмите АРГО-гейт стана известно, че е ГМО-проект на олигархията за атака срещу независимостта на съдебната власт, с цел овладяването на прокуратурата.

Сценарият на задкулисието със сигурност тепърва ще се развива – следващата стъпка ще е активирането на професионалните протестъри и служители на олигархичния кръг “Капитал” и “Агнешките главички”. Рязкото застудяване засега стопира кукловодите да разпоредят улични безредици.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (13)

 1. А,бе тази статия, няма ли си автор..Нищо напротив,но е редно да се знае кой се крие зад статия подписана от Труд.Много съм любопитен да чуя и Калоян Стоев какво мисли по темата.

 2. Е…сигурно не се харесва на много хора,но се надявам Христо да не спре!

 3. хм, заради Ароггейт едва ли Сашо Дончев ще отмъщава, че и ще намесва Георги Гергов. Цацаров е ударил някой кит, за да се активизират акули като Сашо Донечв и Иво П.

 4. Къде тръгна да се бута пак между шамарите този човек, не мога да разбера. На изборите се видя, че не е толкова интересен, за колкото имаше претенции.

 5. Христо Иванов да продължава, ако не за друго, поне да им развали рахит лъка. Ще ме извините за турцизми, стори ми се съвсем на място.

 6. Отвсякъде го изпъдиха тоя Христо Иванов и той сега е озлобен, гледа да захапе нещо.

  Дайте му да управлява малко страната и ще се успокои.
  Е, на нас няма да ни е добре по време на управлението му, но нали сме българи ще го изтърпим заедно с неговите „съпартийци“.

 7. Това л@йно става правосъден министър без ден трудов стаж извън нпо-та. Грантаджийчето ще бори корупция. Лишеното от адвокатски права юристче, наказано с всички възможни наказания за неплащани вноски! Такава карикатура няма!

 8. Автор: „Прасешки главички“.
  Поука: Имаш медии насаждаш обществено мнение.

 9. И защо ще му даваш да управлява страната?Айде,аман от експерименти с „всичко търпящите“ българи,не е необходимо.Турското робство 500 години не ви ли стига?

 10. И защо ще му даваш да управлява страната?Айде,аман от експерименти с „всичко търпящите“ българи,не е необходимо.Ту-рското ро-бство 500 години не ви ли стига?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.