Кукоч дебне ЦСКА в Лига Европа

Тончи Кукоч, ексцентричният бивш футболист на ЦСКА, може да се изправи срещу „червените“ в първия квалификационен кръг от турнира Лига Европа. Крайният бранител е част от „Хонвед“ (Будапеща), един от потенциалните съперници на „армейците“, чието име ще стане ясно днес от 14 часа. Тимът на Нестор Ел Маестро бе позициониран в група 7 след разбивките, направени от УЕФА вторник. ЦСКА е поставен заедно с „Партизан“, „Слован“ (Братислава), азербайджанският „Кесла“ и „Работнички“ от Македония. А техни съперници ще бъдат някои измежду непоставените „Милсами“, „Плевля“ (Черна гора), „Рига“ (Латвия), „Хонвед“ и „Балзан“ от Малта.

Самият Кукоч игра на „Българска армия“ през сезон 2014/15, записвайки 22 мача и 2 гола. Снажният бранител набързо се превърна в любимец на Сектор Г най-вече заради буйния си и непримирим характер. В последствие обаче клубът от „Борисовата градина“ не получи лиценз за елита, а Кукоч пое към Италия.

Настоящият отбор на хърватина завърши на 4-то място в Унгария. В историята си клубът има 14 шампионски титли и 7 купи на страната.

Друг от потенциалните съперници на ЦСКА е молдовският „Милсами“, отстранил преди 3 години „Лудогорец“ в Шампионската лига.

В същото време треньорът на „червените“ Нестор Ел Маестро разкри, че очаква двама нови играчи да се присъединят към отбора в близко бъдеще. Това той заяви след проверката с „Етър“, спечелена от столичния тим с 2:0.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ