Кулинарен гуру ще готви 10 азиатски блюда

Професионални корейски готвачи ще демонстрират уменията си в приготвянето на традиционни за азиатската държава ястия в първия по рода си фестивал "Дни на Корея", който ще се проведе на 17 и 18 май в Бургас.

В специално обособена кухня на колела корейският кулинарен гуру Им Хьонг-су (chef. Hyung-soo Yim) ще покажe как се приготвят 10 от най-популярните корейски блюда използвайки разнообразни съставки като месо, ориз, зеленчуци и морски дарове, съчетани с уникални подправки и сосове.

Чапче (잡채), Пибимпап (비빔밥), Нобиани (너비아니) са част от имената с екзотично звучене в менюто. Приготвените порции с ястия ще бъдат предложени за дегустация - с получено талонче срещу дарена символична сума. Едно талонче ще важи за едно ястие. Събраните средства ще бъдат предоставени с благотворителна цел на Дневен център за деца с увреждания "Свети Николай Чудотворец".

На снимката Шеф Им Хьонг-су (chef. Hyung-soo Yim) е завършил в Корея колеж Yeongdong Colleage за професионални готвачи и институт за корейски кулинарни традиции в Сеул, лектор по традиционно и модерно корейско кулинарно изкуство в Лондон, Великобритания; притежава диплома от световната академия за кулинарни изкуства "Кордон Бльо" в Лондон, Великобритания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България