РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „Дунавски район“ спряха дейности по почистване на река Вит

Осъдиха двама инспектори от Агенция по храните, взели подкуп

Сестрата на Бергюзар Корел е чистачка в САЩ

Катастрофа между два тира блокира движението на пътя Плевен – София

Калоян Паргов: Притеснява ме омразата в БСП

Ремонт ограничава движението в тунел „Траянови врата“ на „Тракия“ в посока Бургас

ОССЕ: Изборите в Беларус са опорочени

Откриха сифилис на 11-годишно момиченце

АПИ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от магистрала „Хемус“

Вицепремиерът Марияна Николова ще участва в международнен бизнес форум в Делхи

Велико Търново с богат културен календар и изненади за децата за Коледа

САЩ ще наложи санкции на Египет, ако купи руски изтребители

Хванаха двама извършители на грабежи в столицата

„Ферари“ вика на съд Фетел и Льоклер

Влак прегази легнал на релсите мъж край гара „Костенец“

Кулинарен панаир „Етно кухня на колела“ обикаля тепетата

Етнокухня на колела („Ethno Kitchen on wheels“) пристига в Пловдив в рамките на първия кулинарен Панаир на етносите, който се открива тази сряда. Етническите общности под тепетата се събират, за да представят националните особености в културата на хранене и разнообразието на менюто в кухните на малцинствените групи в града, които са неизменна част от културно-историческото наследство на Пловдив. Всеки ден по време на панаира „Етнокухнята на колела“ ще потегля към определена локация в града и представителите на различните етнически общности ще приготвят своите характерни ястия пред любопитните погледи на минувачите.

Те могат да опитват по желание от вкусните храни, като опознават техните имена, начина им на приготвяне и историята през годините назад. Проектът „Етнокухня на колела“ („Ethno Kitchen on wheels“) е на фондация „Заедно“ се осъществява в подкрепа на каузата за запазване на етническата толерантност в най-стария жив град в Европа. Участие ще вземат арменската, еврейската, руската, турската и италианската общност. Старт на кулинарния панаир ще бъде даден в сряда в Дома на етносите с арменски сладки, еврейски борекас, руски чай, турско кафе и италианско вино.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.