На 26 юни 2019 да почерпят

Електрическа буря в кралския двор Jaguar I-Pace изстреля най-болезнената стрела към сърцето на Германия

Опрощават дългове след 10 г. по пътя към Голготата Директива на ЕС чисти борчове на граждани със свободна професия

Трус от 2,9 по Рихтер е регистриран на 25 км южно от Кулата

Заловиха ръководителя на клона на „Ислямска държава“ в Йемен

Доналд Тръмп заплаши Иран със заличаване

Посланикът на САЩ в НАТО: Засега нямаме защита от руските крилати ракети

Експлозия избухна в нефтена рафинерия в Испания близо до Гибралтар (СНИМКИ и ВИДЕО)

Тръмп назначи Стефани Гришам за нов прессекретар на Белия дом

Тома Белев в схема за бетониране на морския бряг В нарушения на закона общинари пробутват „еколога“ като главен изпълнител за доработването на Интегриран план за управление

„Спейс екс“ изведе в орбита нови спътници и атомен часовник (ВИДЕО)

Обърнал се тир блокира пътя Видин-Монтана

Гореща вълна обхваща Европа, температурите скачат над 40 градуса

6,5-литров двигател V12 с мощност 770 коня и задвижване 4х4 прави лятото още по-горещо

Кражбите в Борисовата градина Кметът Фандъкова докладва сделките в парка

Кулинарни ателиета ще събират различните националности във Варна

С тънкостите и тайните на арабската кухня започна поредицата „Кулинарни ателиета“ във Варна, която се провежда под мотото „Път към нови приятели“. Организатор е фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“, според която започналите кулинарни срещи ще събират хората от различни националности, които живеят в морската столица и ще градят мостове между различните култури.

Гостите на първото кулинарно ателие дегустираха традиционни арабски ястия – фалафел-кютенца от нахут, узи-ястие от месо, ориз и грах, запечени в тънка кора, табуле, лабне, мутабъл и прочутите десерти -грис и баклава с крем. Кулинарните изкушения бяха приготвени от майсторите Наим Апраус и Махамад Ел Хаж, които живеят и работят във Варна.

Историята на арабската кухня, която е добре позната по света, представи шеф Крис, съосновател на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. В него студенти от над 40 страни придобиват отлично образование в областите: бизнес, маркетинг, информационни технологии, компютърни науки, туризъм, хотелски мениджмънт и кулинарни изкуства.

Специален гост на събитието беше и Н. Пр. Лино Бианко,посланик на Малта в България и Румъния.

Кулинарните ателиета, които ще се провеждат и през следващите месеци, се реализират в рамките на проект 04/17-ECA-70, финансиран от Global Fund for Community Foundations.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.