Австрия създава нова структура за охрана на границите, за да не се допускат мигрантски потоци

Биячите на 3-годишния Христо искат оправдателни присъди

Тръмп още вярва, че може да получи пари от Мексико за граничната стена

Премиерът на Нова Зеландия забременя

Евродепутати предупреждават за руска намеса във вота за ЕП Брюксел вини Москва в дирижирана пропаганда

Двамата американци, изтезавали 13-те си деца, може да получат доживотен затвор

2/3 от страната е икономическа пустиня Най-високи са заплатите в център „Козлодуй“

Румънци и македонци пробили системата на митниците Взимат лиценза на камионите с горива, ако нямат застраховка за опасни товари

Търсят предшественика на Троянския манастир Свлачище разкри пръстени, апликации, фибули и оръжия

Проф. Тодор Кантарджиев: Изолирахме нов грипен щам

Силните ветрове доведоха до 9 жертви в Европа (ВИДЕО)

Вятърът утихва днес, ще е слънчево

Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Кулинарни ателиета ще събират различните националности във Варна

С тънкостите и тайните на арабската кухня започна поредицата „Кулинарни ателиета“ във Варна, която се провежда под мотото „Път към нови приятели“. Организатор е фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“, според която започналите кулинарни срещи ще събират хората от различни националности, които живеят в морската столица и ще градят мостове между различните култури.

Гостите на първото кулинарно ателие дегустираха традиционни арабски ястия – фалафел-кютенца от нахут, узи-ястие от месо, ориз и грах, запечени в тънка кора, табуле, лабне, мутабъл и прочутите десерти -грис и баклава с крем. Кулинарните изкушения бяха приготвени от майсторите Наим Апраус и Махамад Ел Хаж, които живеят и работят във Варна.

Историята на арабската кухня, която е добре позната по света, представи шеф Крис, съосновател на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. В него студенти от над 40 страни придобиват отлично образование в областите: бизнес, маркетинг, информационни технологии, компютърни науки, туризъм, хотелски мениджмънт и кулинарни изкуства.

Специален гост на събитието беше и Н. Пр. Лино Бианко,посланик на Малта в България и Румъния.

Кулинарните ателиета, които ще се провеждат и през следващите месеци, се реализират в рамките на проект 04/17-ECA-70, финансиран от Global Fund for Community Foundations.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.