Връчват наградите “Аскеер” за постижения в театралното изкуство

Григор Димитров започва с мач срещу Виктор Троицки на “Ролан Гарос” Рафаел Надал среща Александър Долгополов на старта на турнира в Париж

Борисов на приема в Рим: Народите на България и Република Македония са още по-близки

Абитуриентите от училището на Теодосий Спасов се сбогуваха с концерт

Започнаха абитуриентските балове в Благоевград

“Свободна книжарница” на празника в Сливен

Доналд Тръмп: Въоръжените ни сили са в готовност, ако Ким Чен-ун предприеме “безразсъдни действия”

24 май в женския затвор в Сливен: Изложба за Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Двоен поклон пред гроба на Свети Кирил Премиерът Борисов и македонският му колега Зоран Заев заедно почетоха паметта и делото на светите братя Кирил и Методий в базиликата „Сан Клементе”

Вижте акцентите от броя на “Труд” в петък, 25 май 2018

Румен Радев: Буквите, езикът и културата са наш общ дом

Юнкер поздрави българите по повод 24 май в Туитър

Патриарх Кирил награди посланик Коцев с орден В Москва отбелязаха 24 май с тържества

Владимир Путин: Русия е заинтересована да се повиши ефективността на работата на МВФ

Липсват специалисти за защита на личните данни Банките, телекомите и онлайн услугите са изправени пред предизвикателства

Кулинарни ателиета ще събират различните националности във Варна

С тънкостите и тайните на арабската кухня започна поредицата “Кулинарни ателиета” във Варна, която се провежда под мотото “Път към нови приятели”. Организатор е фондация “Обществен дарителски фонд за Варна”, според която започналите кулинарни срещи ще събират хората от различни националности, които живеят в морската столица и ще градят мостове между различните култури.

Гостите на първото кулинарно ателие дегустираха традиционни арабски ястия – фалафел-кютенца от нахут, узи-ястие от месо, ориз и грах, запечени в тънка кора, табуле, лабне, мутабъл и прочутите десерти -грис и баклава с крем. Кулинарните изкушения бяха приготвени от майсторите Наим Апраус и Махамад Ел Хаж, които живеят и работят във Варна.

Историята на арабската кухня, която е добре позната по света, представи шеф Крис, съосновател на Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. В него студенти от над 40 страни придобиват отлично образование в областите: бизнес, маркетинг, информационни технологии, компютърни науки, туризъм, хотелски мениджмънт и кулинарни изкуства.

Специален гост на събитието беше и Н. Пр. Лино Бианко,посланик на Малта в България и Румъния.

Кулинарните ателиета, които ще се провеждат и през следващите месеци, се реализират в рамките на проект 04/17-ECA-70, финансиран от Global Fund for Community Foundations.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.