Културното министерство на проверка в Класическата гимназия

Мариела Папазова е директор на гимназията от 2012 г.

След писмо от разгневени граждани

Искат смяна на директорката

Министерството на културата (МК) образува проверка на Националната гимназия за древни езици и култури “Свети Константин Кирил Философ” (НГДЕК) в София. МК ще работи по всички получени сигнали и може да вземе отношение след приключването на проверката. Това отговориха от пресцентъра на ведомството по повод писмо, изпратено до медиите и подписано от “Бъдеще за НГДЕК”, в които се иска оставката на директора Мариела Папазова.

“Скандали, уволнения, корупция, доносничене, гонения, падаща мазилка, шуробаджанащина, некомпетентност и еднолична диктатура - с тези думи отчасти може да се опише Класическата гимназия днес.... От 2012 г. насам директор е Мариела Папазова - сестрата на Тити Папазов. Почти всички проблеми датират с назначението ѝ според родители и учители, като през последните 2 г. напрежението ескалира неимоверно”, разказват от “Бъдеще за НГДЕК”.

Посочват, че повече от 35 преподаватели са освободени от длъжност, че има над 25 дела, а разноските, които НГДЕК е платила за тях, надхвърлят 50 хил. лв.

“Бъдеще за НГДЕК” организират петиция с искане за насрочване на нов конкурс за директор. А Мариела Папазова отрича обвиненията срещу нея и не се притеснява от проверки в училището.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование