Над 3 кг контрабандни златни и сребърни накити бяха задържани на МП Капитан Андреево

Унифицирани формуляри за услуги публикува общината в Търговище

БМВ се наниза на мантинела, шофьорът без травми

Четири деца загинаха при пожар в младежки лагер в Русия

Доналд Тръмп: Борис Джонсън ще бъде велик

България е дала гражданство на 914 чужденци за година Най-голям брой от тях са руснаци и украинци

ГЕРБ предлага машинното гласуване да остане за парламентарни избори В такъв случай вот с машини няма да има само на местни избори

Поразителната Бела Хадид Неочаквано добра комбинация от палестински и холандски гени

Япония се оплака, че Русия и Южна Корея са нарушили въздушното й пространство

488 са свободните места след VІІ клас след второто класиране в гимназиите в Търновско Четири са закритите паралелки в областта

Скришно назначават директор на Природен парк „Витоша“

Иван Тотев: Очаквам между 8 и 10 номинации за кмет на Пловдив

Кобрата гледа към бой за титлата

Лекари оперираха успешно онкоболна жена

Брад Пит, Леонардо ди Каприо и любовта им към грънчарството

Кунева побесня в опита да съсипе Медицинския университет

Подставени лица на просветния министър Меглена Кунева са съдействали за разразяването на скандала около Медицинския университет в София. По информация на членове на общото събрание на вуза става въпрос за Жасмина Мирчева и Петранка Семерджиева, които са обслужвали интереси на среди извън университета. Двете бяха назначени като сътруднички на отзования ректор проф. Вихра Миланова. Според запознати Мирчева и Семерджиева са изнасяли информация за вътрешните работи на МУ-София и са допринесли да се организира целенасочена кампания срещу бившето ръководство на университета, от което проф. Миланова наследи добре разработена система за преподаване в чужбина и завиден бюджет от близо 100 млн. лева.

За Семерджиева МУ-София е било 17-о поред работно място, а Мирчева, преди да бъде назначена за съветник на проф. Миланова, се е занимавала с разнообразни дейности като съветник в кабинета на Радослав Гайдарски, шеф на Изпълнителната агенция по лекарствата, после е попаднала в Комисията по храните и др.

В момента Кунева настоява Медицинският университет в София да предаде документацията и бюлетините по избора на новия ректор проф. Виктор Златков и по отзоваването на предишния – проф. Миланова. Това е безпрецедентно и единствено съдът може да изиска нещо подобно, коментираха пред „Труд“ членове на общото събрание на вуза. Според юристи тези материали трябва първо да бъдат обработени, да минат през контролен съвет, а за тези процедури има срокове и всяко различно действие би било нарушение.

Самата Кунева обясни, че документите й трябват, за да провери „правилността на проведеното заседание“. „Но не ни ги дават, има съпротива“, обясни тя.

При избора на новия ректор всички процедури са спазени

От МУ-София посочват, че документацията по избора на нов ректор в момента се обработва и няма как да бъде предадена по този начин. Те обаче са категорични, че всички процедури са спазени и общото събрание е абсолютно законно. Членове на събранието предоставиха данни за легитимността на процедурата. Освен че присъстващите са били много над нужното за кворум, самите членове на събранието не са случайни хора и се избират на квотен принцип от катедрени и факултетни съвети, обясниха от академичните среди.

Д-р Тотко Найденов, гл. редактор на в. „Български лекар“: Университетът вече няма да е същият!

Днес професорите от Медицинския университет няма да са същите – те вече са разделени, мнителни един към друг, не дай си Боже дори и враждебни. Причината я виждам в нескопосаните действия на министърката на образованието. Виждате как се нахвърли срещу всички тях – как така ще печелят толкова много, кой им дава право да обучават чужди студенти. (…) Сега пуснала одит във всички медицински университети в страната; щяла да им намалява субсидиите. Неотдавна с лека ръка лиши българските студенти медици от европейски стипендии (…) Това ако не е скандално, кое друго да е – собствената им министърка да лишава нашите деца от европейски пари!!!

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. Ако не излезе истината за МУ, тогава какво правим в тази държава и за тази страна въобще…

 2. budnaera.com/201603f/1603000942.html – унизиха кунева в ресторант

 3. budnaera.com/201503/1506021252.html – Кунева е за затвора!

 4. monitor.bg/article?id=410021 – мадам Yes – Кунева нагло лъже!!!

 5. epochtimes-bg.com/2013-04/2013-12-13_01.html – Кунева е сред тези, които съсипаха България

 6. Тя е побесняла да съсипе образованието изобщо. И всичко до което се докосне – явно някой плаща добри пари за това.

 7. Мунева е ционистка свиня, а целта на тези неблагодарни еврейски прасета е да унищожат България.

  1. Zionistite svini..Bravo na Tebe! Kasmet Che ima malko Kato tebe idiot prostak I fanatic!

 8. Крайно мътна и кална история е тази с МУ. И както обикновено става – всяко чудо за три дни. Ще заглъхне и който я е забъркал, ще потъне в анонимност. Така е тук. Не може да се разчита на честни разследвания.

 9. Благодарение на такива спецове като Кунева отново се оправдават думите на Хъкълбери Фин от незабравимия „Том Сойер“ – „Ходенето на училище не бива да пречи на моето образование“

 10. Д-р Найденов, преди да се изказвате научете да какво става дума. И не от „Труд“, а от хора непредубедени, които знаят точно за какво става дума. Не от платени клакьори. Защото и Вие се присъединявате към тяхната група. Само че след това, когато те се скрият в своите миши дупчици, за разлика от тях Вие ще продъжите да сте ВИДИМ. И ще си носите срама.

 11. Присъединявам се към „информирания“. Скъпи Д-р Найденов, бих искала да Ви разкажа ена много тъжна история, която може и да е смешна: Педи няколко дни в саснсьора на една болница се срещам с колега, професор от МУ като мен, и двамата сме се запътили за контрола в хода на онколечение. Той ми казва следното на въпроса как вийда нещата в МУ сега – преди 10 години се срамувах, че съм лекар, преди 5, че съм професор, а сега се срамувам, че съм бил студент в университет където целта е не образование и академизъм, а ПАРИ! Оставям на Вас да прецените от коя страна да застанете, защото университетът наистина е разделен и тази пропаст ще се увелчава докато не се установи СИЛАТА НА ЗАКОНА И КОДЕКСА НА ПОЧТЕНОСТТА и не помете носителите на ЗАКОНА СИЛАТА. Битката едва сега започва, въпреки, че всеки човек в България знае колко е силна и сплотена „групата на бизнеса“ в науката и здравеопазването. целта е да се измори общественото мнение и да се престане с търсене на истината и търсене на персонална отговорност. Системата „цсяко чудо за три дни“ в България е показала завидни резултати.
  За съжаление манипулаторите знаят как да бавят топката по „много важните въпроси“ кой на кого е баджанак (визираме Златков) или „приятел от детинството“, кой е евреин или турчин или не знам си какъв, като в същото време бързо претупва фазите на обсъждане и анализ. Срам за озверялата некомпетентна и крадлива клика, която постави по грешка очакван удобен ректор и когато този (тази дама) ректор показа характер най-арогантно, безцеремонно и нагло го свалиха. защото ако говорим за погром над МУ София, именно превратът спрямо ректора е истинския погром! Всички видяха кадрите как „академично беше отстранена Проф. Миланова! В момента, под аплаузите на „Труд“ тези хора претендират за чиста и прозрачна процедура, „която изиска срокове за да покаже документите“. Смехория, срокове бяха необходими за организиране на общото събрание, така че тази цялата дискусия да беше проведена преди „вота“ под заплахите към редовите преподаватели за изземване на натрупаните от предишния ректор 100 милиона! Второ, нека проверяващите документите да покажат колко от присъстващите на събранието са били към този момент във 1-во, 2-ро или 3-то продължение по пар. 11 от закл. разпоредби на ЗВО! Много е важно това защото хора, които пазят със зъби и нокти мястото си са много удобни за гласувания. Много е интересно, също така да се знае как в това събрание, в общия брой от 400 души има само около 30 души от факултета по дентална медицина, като от тези 30 души 6 души (или 20%) са по пар. 11 на договор след 65 години. Добавете изключителната роля на един Проф. Алексеев, също не-член на общото събрание. Прибавете и аналогичните случаи за останалите факултети, тогава ще лъсне истината. Удобните мнозинства на ръба или не по закона решават „законните победи“ бих казала пирови победи на „пазителите на академичната автономия“. На 16 октомври 2016 година деканът на ФДМ Проф. Андон Филчев навърши 68 години и следваше незабавно да освободи длъжността „Декан“. Уви, поради „извънредните обстоятелства“ или поради неговата „специална извън закона супер ценна персона“ той смята, че не следва да се подчинява на общия ред, още повече, че „законно избрания ректор“ въобще не смята да спазва трудовото законодателство и да връчи своевреммно заповед за освобождаването на Проф. Филчев от деканската длъжност, да постави временно изпълняващ, който да подготви ощо събрание за избор на декан във ФДМ. Това също е система на бавене на топката и объркване на хората, недопустимо и много много далече от академично поведение. За сведение заповедта за освобождаване не му е била връчена от законния ректор Проф Миланова поради отсъствие по болест, което случайно приключва на датата на „Общото събрание“, след което деканът пак е в болнични. (Това е само за сведение за да не си позволят визираните личности да хвърлят отговорност на други лица).

 12. ..драга професорке,
  ако сте толкова принципна ,за колкото се изкарвате,защо не напуснете Медицинския Университет?Или не можете да се откажете от заплатката там явно?
  АКАДЕМИЧНАТА АВТОНОМИЯ за вас май е сложно математическо понятие?…
  На вас ли бяха Обещали да станете Декан след уволнението на проф.А.Филчев?
  Язък ,че и „подкупния“ Административен съд отсъди в полза на“ Удобните мнозинства на ръба или не по закона решават „законните победи“ бих казала пирови победи на „пазителите на академичната автономия““ ……

 13. Защо никой не обсъжда поведението на Костадин Ангелов директорчето на Александровска болница, който е в основата на цялата тази интрига. След като съсипа академизма в Александровска болница и уволни 17 изявени професори и куп лекари, този мерзавец сега посегна и на МУ, прищя му се да става шеф на комплекса от университетски болници и да изгони и благодетеля си Ваньо Митев, който го направи доцент. Вкара Александровска в дефицит от над 80 милиона лева и сега искал и министър да става. Бойко му бил обещал след изборите да смени москов , защото бил много добра ционистка слуга. Е да! ама цялата академична общественост го разбра що за птица е и не го понася. Ако Бойко е толкова малоумен да сложи един компроментиран шизофреник за министър, това вече съвсем ще разруши здравеопазването до край.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.