Кунева: Психолози от МОН работят с близките на децата, пострадали в Хитрино

Меглена Кунева

Три деца са жертва на трагедията в Хитрино, момче от Шумен загина при инцидента, две сестрички са настанени в болница, каза за „Фокус“ просветният министър в оставка Меглена Кунева. Тя допълни, че с близките им, съучениците и учителите работят психолози от мобилната група на министерството.

Двама специалисти са изпратени в професионалната гимназия в Шумен, където е учело момчето, уточни министърът в оставка.

„Двама психолози ще бъдат и в училището „Сава Доброплодни“, където са учели двете сестрички, настанени в момента в болница. Тепърва ще работим много с психолози, не само с пряко пострадалите деца, но и с техните съученици и родители, с цялата общност. Това, което можахме да направим веднага, разбира се, е свързано с организацията на неучебните дни, те са до края на седмицата, с възможност за удължаване, и с психологическата помощ към учениците и техните семейства. Следим много внимателно ситуацията. В момента, в който физически има къде да се съберат по-голямата част от децата, ще направим това, за да говорим както с всяко дете, така и с цялата група, за да се почувстват децата обгрижени“, обясни Меглена Кунева.

Психолозите ще останат на терен колкото е необходимо, увери министърът в оставка. МОН вече е заделило приблизителна сума от бюджета си за ремонт на училището в Хитрино, допълни Кунева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България