ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Купува ли ГЕРБ – Бургас ромски гласове с парите на бургазлии?

Рязък скок на исканията за еднократни помощи към община Бургас от жители на кв. „Победа” и кв. „Горно Езерово” се наблюдава седмица преди вота. Оказва се, че последните няколко дни представители на общината обикалят ромите в двата квартала и им предоставят комплекта от документи за получаване на общински помощи. На тях им се обяснява, че след попълване на документите ще получат еднократна финансова помощ от община Бургас (някъде е споменавана сумата 500 лв. ), съобщава пресцентърът на БСП.

Въпросът е: Какво се очаква от получателите на тези помощи на 26 март? Това, разбира се, е реторичен въпрос. Няма практика Община Бургас „зорлем“ да тика в ръцете на представители на малцинствата в Бургас документи за социални помощи, отпускането на които ще увеличи разходите в общинския бюджет. И тук идва ред за следващия въпрос: Опитва ли се ГЕРБ – Бургас да печели ромски гласове с нашите пари, с парите на безработните бургазлии, на пенсионерите, на младите семействата с ниски доходи, които въпреки лишенията, чинно плащат местни данъци и такси на общината?

Истина ли е, че броят на подадените искания за финансова помощ към община Бургас от жители на кв. „Победа” и кв. „Г. Езерово” е нараснал лавинообразно за последните дни?
Тези действия са недопустими и трябва да бъдат прекратени веднага. Бургазлии не могат да бъдат заложници на една партия, сраснала се с властта на всички нива.
P.S. „Победа” и „Горно Езерово” са единствените два бургаски квартала, където Цецка Цачева спечели и втория тур на президентските избори миналата година, при положение че на национално ниво съотношението Радев/Цачева беше 60%:35%.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.