Купуваш елха от горските, помагаш на дете

елха, Шумен

Продажба на живи елхички с благотворителна цел стартират Държавните горски стопанства в обхваха на Североизточното предприятие/СИДП/. От този четвъртък в сградата на ДГС „Шумен” на ул. “Л.Каравелов” 28а ще се предлагат коледни дръвчета и чрез тях ще бъде подпомогнато лечението на 5-годишно момиченце. То страда от тежко онкологично заболяване и се нуждае от скъпи животоспасяващи интервенции в Германия. За каузата на детето ще бъдат дарени 5 лв. от цената на всяка продадена жива елхичка, съобщават от СИДП.

Миналата година благотворителната кампания на Министерство на земеделието, в която се включиха всички държавни горски предприятия, събра 35 000 лв. Дарените средствата бяха използвани за специализирано обучение на над 400 души, които работят с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

Североизточно държавно предприятие, стопанисващо държавните гори на Варна, Добрич, Търговище и Шумен, организира благотворителна продажба на живи елхички във всяко от стопанствата към областните градове. Освен в Шумен, от 8 декември коледни дръвчета с коренова система ще се продават и в административните сгради на ДГС „Варна”, на ДГС „Добрич”, както и на ДГС „Търговище”. Цените са поместени на сайта на предприятието: https://sidp.bg и варират в зависимост от големината и вида на живите дръвчета.

Желаещите да си закупят елхички могат да го направят и в ДЛС „Балчик”, ДЛС „Шерба”, ДГС „Суворово” и ДГС „Върбица”.

От СИДП предупреждават, че глобата за незаконно добита елха е от 50 до 3 000 лв. за физически лица и от 100 до 5 000 лв. за юридическите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони