Курортите пълни за новогодишната нощ, хотел иска 11 000 лева за 4 нощувки

Курортите са пълни за новогодишната нощ. Първи са изчерпани луксозните места. 5-звездните хотели по морето са пълни, а най-луксозните апартаменти са резервирани за празника още преди година. Подобна е тенденцията и в курортите във вътрешността на страната, като Велинград, информира БТВ.

Клиентите са предимно хора от бизнеса с доходи над средните, които освен изтънчена обстановка получават и шоупрограма с топизпълнители. Това обобщават от Института за анализи и оценки в туризма.

11 000 лева за 4 нощувки в луксозен апартамент 200 квадрата поиска хотел във Велинград. Цената включва блюда със сьомга, еленово месо и луксозни спа процедури. И хотелът намери желаещи.

„Офертата, която се завъртя във „Фейсбук”, е реална наша оферта за президентския ни апартамент, който има четири спални и спокойно настанява осем възрастни”, поясни Анна Божкова, управител на петзвездния хотел във Велинград.

Само за шоупрограмата за Нова година друг петзвезден хотел е платил 70 хиляди лева. Базите във Велинград са пълни.

„Хората плащат, обаче не искат само да се нахранят. Хората плащат за зрелище, плащат да им е весело”, обобщи Златко Златанов – председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград.

Риба в 7-степенно меню и изненади са подготвили за гостите в база на брега на морето в Поморие.

В Царево прабългарска юрта в двора на артхотел, но с приспособления за незабравимо прекарване край камината, чака празнична компания.

Коментари

Задължително поле