Курс по предприемачество обучава свищовски студенти

Курс по предприемачество за студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов в редовна форма на обучение ще се проведе през март. Това стана ясно по време на информационна среща за организиране на безплатното обучение, на която гост-лектор бе Никола Илчев от учебен център „Рагина”. Обучението ще бъде по проект „Предприемачеството – нова жизнена алтернатива”.

Никола Илчев сподели пред присъстващите на срещата студенти от различни курсове и специалности, че предприемачите в Европа са само 5,8%. По думите му, целта на проекта е свързана с устойчивото интегриране на пазара на труда на младите хора и безплатния курс по предприемачество ще осигури възможност за свищовските студенти, които биха желали да се занимават със собствен бизнес, да влязат в това начинание подготвени и с добър набор от знания.

Лектори на курса по предприемачество в Стопанска академия, който ще започне през м. март, ще бъдат хора от практиката със собствен бизнес и с опит в световно известни компании. В рамките на обучението ще бъдат представени теми с обхват: управление на фирмата и право; бизнес комуникации; маркетинг и маркетингови проучвания; бизнес планиране, иновации и инвестиции; информационни технологии; онлайн търговия. След обучението студентите ще могат да обсъдят с лекторите свои идеи за стартиране на собствен бизнес и да получат конкретни насоки за практическото им реализиране. Завършилите курса ще получат и сертификат по предприемачество.

В края на информационната среща студентите имаха възможност да дискутират с гост-лектора ползите, които ще имат от участие в курса по предприемачество и да подадат заявки за участие в предстоящото безплатно обучение. Никола Илчев поясни, че заявки на нови желаещи ще се приемат и при стартиране на курса в Стопанска академия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България