Куршуми и смърт във влакче на метрото (обзор)

Снимка: Булфото 
Полицаи и екип на “Спешна помощ” изнесоха на носилка от метростанцията надупчената с куршуми жена, която бе откарана в Окръжна болница “Света Анна”.

Кръвопролитие на спирка “Летище София”

Охранител гръмна 4 пъти спътничка и после си пръсна черепа, разследват ревност

Жената бере душа в болница

Охранител гръмна жена и после се самоуби във влакче на последната спирка на метрото на Летище София. Кървавата драма стана днес малко преди 14,15 часа. Основната версия за стрелбата е скандал заради ревност, казаха разследващи. При екшъна няма други пострадали, тъй като в този момент мотрисата била празна.

По първоначални данни до изстрелите се стигнало, след като мъжът и жената се качили в празното влакче и се скарали, но преки очевидци на случилото се помежду им няма. Смята се, че изведнъж охранителят извадил оръжието си и открил огън. Спътничката му била простреляна в главата, два пъти в гърдите и веднъж в корема. После гардът обърнал дулото към главата си и дръпнал спусъка за последен път. На окървавените тела се натъкнал машинистът, които веднага позвънил на полицията и Спешна помощ.

Край телата бил открит и законният пистолет “Макаров” на охранителя. Мъжът, който е на 63 г., вече бил мъртъв. 56-годишната жена обаче още дишала и веднага била откарана в болница “Св. Анна”.

“Тя бе приета в кома. Извършени са реанимационни мероприятия в противошокова зала и започнаха операции”, съобщи шефът на лечебното заведение д-р Славчо Близнаков. Към 17,30 ч бяха извадени два куршума от тялото на тежко ранената и продължаваше операцията на главата є, извършвана от неврохирурзи. Градският прокурор на София Илияна Кирилова обяви, че двамата не били криминално проявени. Мъжът имал трудов договор в охранителна фирма и пистолетът му бил законен.

“Става дума за битов инцидент, а не за тероризъм”, подчерта прокурор Кирилова. Тя каза, че тепърва ще се изяснява какви са били отношенията между двамата. Към 18 ч вечерта самоличността им бе установена само по лични карти и продължи издирване на техни близки, които да бъдат разпитани.

Заради стрелбата метрото за кратко бе спряно. Движението му бе възстановено, но до метростанция “Искърско шосе”, а автобуси извозваха пътниците до летището.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право