Кучета нахапаха жестоко млада жена в монтанско село

Снимка: Архив

Две грамадни кучета са нападнали и нахапали жестоко жителка на монтанското село Сумер. Пострадалата е настанена в областната болница с тежки травми. Инцидентът е станал в понеделник към 18 часа вечерта в селото между Монтана и Вършец.

38-годишната Гергана К. – майка на тригодишно дете, минавала по улицата, когато от близък двор изскочили два големи песа и се нахвърлили върху нея. Кучетата от породата Дого Аржентино повалили жената и започнали да я разкъсват. Дочули писъците и виковете за помощ, хора от съседните къщи се притекли и с мъка успели да измъкнат Гергана от зъбите на разярените животни. С разкъсвания по тялото и счупена ръка пострадалата е настанена на лечение в болницата в Монтана. Според медици животът й не е в опасност, но раните са дълбоки и тежки и ще е необходимо доста време за лечение и възстановяване.

Кучетата нападнали жената са собственост на Стефан С. Той отглеждал три Дого Аржентино, които били пуснати свободно в двора, но понякога успявали да се измъкнат и навън. Преди два месеца зверовете разкъсали кученцето на преминаваща по пътя жена, разказаха местни жители.

„От години имаме проблеми с тези кучета. Много пъти съм настоявала пред Стефан да ги връзва, подавала съм сигнали и в общината, и в полицията за опасността да пострадат хора. Кварталният инспектор също го е предупреждавал да не ги пуска свободно, но той не вземе никакви мерки. Цялото село се страхува от тези кучета. Хората не смеят вече да минават по улиците в този район!”, разказа кметицата на Сумер Лидия Митрофанова.

Пострадалата от кучетата Гергана живее сама, за детето й се грижат роднини. Хората от селото, втрещени от кошмарния случай, споделят, че ще помагат за възстановяването на майката, която е безработна. Но настояват да се вземат мерки ,за да не се повторят зловещия инцидент. „Следващия път, някой може и да загине!”, безпокоят се хората. По случая е образувана преписка, заявиха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право