Кучета на фермери разкъсаха дворните пазачи на семейство в село Мирово

Две домашни кучета на 36-годишната Айшен Мустафова от стражишкото село Мирово са били разкъсани в неделя посред бял ден от други озверели псета.

„Намерихме животните мъртви ,буквално бяха изядени. Картината беше потресаваща.Това е дело на кучетата на съседите, които гледат крави и имат зли пазачи,които са оставени свободни. Покрай тяхната къща не може да се мине ,заобикаляме района,но пак е страшно. Не съм решила да се обадя на полицията,защото бяхме сигнализирали кварталния преди,но нищо не се случи „, разказа Айшен Мустафова.

Тя обясни, че стопаните на въпросните четириноги са фермери, които гледат стада от над 100 крави и овце. Стопаните им обаче твърдят, че кучетата са вързани,но имало едно мъжко,което постоянно бягало.

Според кметът на Мирово Стефан Колев обаче това е поредния случай на нападнати хора и животни от кучетата на Арифови.

„Селото е пропищяло,има и нападнати хора ! Преди няколко месеца водопроводчикът едва се спаси от нападение и разкъсване,защото бе на мотора си. Тези фермери имат общо над 23 кучета от различи породи . Предупреждавани са многократно. Разпратил съм писма на всички животновъди в Мирово,които са се подписали да си държат четириногите вързани . Арифови са глобявани доста пъти, отделно миналата година им бяха съставени и тлъсти актове за замърсяване на селото от добитъка им“, обясни Стефан Колев.

Той по професия е фелдшер и постоянно се грижи за хората наред с кметските ангажименти.

За предишните случаи в селото е била информирана общинската управа на Стражица.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони