Кучета са причината за адската катастрофа при шуменското с.Ивански

ШУМЕН. От кореспондента на "Труд"

Кучета, излезли на пътя, са вероятна причина за адската катастрофа на две коли край шуменското село Ивански по първоначални данни. Това съобщиха от полицията в Шумен. Както "Труд" писа, жена на 21 г. и бебе загинаха . Те са били пътници в двете коли.

Тежкият пътен инцидент на главен път Шумен-Карнобат, близо до селото, е възникнал малко след 12,30 часа в събота, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Шумен. Ударили са се два автомобила – "Пежо 206" с варненска регистрация, шофирано от жена на 20 г. и "Сузуки" с бургаска регистрация, където пътувало семейство с бебе, шофирал мъжът на 26 г.

По първоначална информация на пътя пред Пежото, което се е движило в посока към Шумен, са изскочили кучета. Жената зад волана е направила опит да ги избегне и така навлязла в насрещната лента за движение. В този момент срещу нея се е движил лекият автомобил "Сузуки" и шофьорът му не успял да спре. Ударът бил жесток, въздушните възглавници се отворили, но не могли да предпазят пътуващите.

Служители в близката бензиностанция видяли на място как мъжът излиза от Сузукито и пада на земята от травмите си. Викал и настоявал да помогнат на жена му и бебето, които пътували на предната седалка. Жената държала бебето в скута си, хъркала тежко, разказаха очевидци. Малкото детенце е издъхнало на място, научи "Труд".

Пристигнали линейки са откарали бащата на 26 г. и съпругата му на 23 г. в болницата. Оттам съобщават, че тя е в много тежко състояние.

В болницата в Шумен се борят за живота и на 20-годишната шофьорка на Пежото. На място е загинала 21-годишната й спътничка, която се возела отпред.

На място следствена група извършва оглед и изяснява причините.

Движението в участъка се регулира, молим водачите да преминават с повишено внимание, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България