Куче нахапа пиян стопанин в Монтана, спасители едва озаптиха животното

Разгневено домашно куче нападна посред нощ стопанина си в един от градските паркове на Монтана и го нахапа. Извикани на помощ спасители едва успели да откъснат развилнялото се животно от човека, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Кървавият инцидент е станал към 22,50 часа в парка до ресторант „Монтанензиум” в центъра на областния град. Мъж на сред възраст разхождал домашния си любимец порода питбул-териер на повод, но неочаквано решил да го пусне да тича на свобода.

По неизвестни още причини обаче кучето се озлобило, нахвърлило се върху стопанина си и започнало да го хапе. Свидетели на нападението подали сигнал и на мястото пристигнал екип от сектор „Специализирани оперативни дейности”.

Спасителите с мъка успели да уловят и вържат питбула. Нахапаният и окървавен мъж е бил транспортиран в Центъра за спешна помощ, където го прегледали, превързали и освободили.

Според медици и полицаи стопанинът на животното е бил пиян и не е изключено това да е сред причините за инцидента, приключил, за щастие, без тежки последици.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България