Кучи студ и сняг цяла седмица

Температурите падат до минус 15 градуса

Валежите приключват в понеделник

Мразовити седем дни с температури под нулата и снеговалежи започват от утре според последните прогнози на метеоролозите. Причината за лошото време са студени въздушни маси, идващи от северната част на Европа, които ще се настанят в страната до другия четвъртък, както и циклони с центрове около Гърция. Това заяви пред “Труд” синоптикът Петър Янков.

“Валежите от сняг започнаха вчера на места, но утре те ще обхванат цялата страна. Поради тази причина температурите чувствително ще се понижат и до края на седмицата ще бъдат между -7 и -3 градуса. В петък се очаква да спре да вали, но през нощта срещу събота да започне отново. Същият процес ще се повтори и в неделя. Окончателно снеговалежите ще приключат в понеделник, след което се очаква да настъпят дните с най-лошо време от студения период”, коментира метеорологът.

По думите му минималните температури във вторник и сряда се очаква да бъдат от -11 до -15 градуса.

“Студените въздушни маси ще се покажат в пълната си сила и ще настъпи сериозно застудяване. Максималните температури до четвъртък ще бъдат около -4, така че тези дни ще бъдат истински мразовити”, коментира още Петър Янков.

По думите му след преминаването на тези студове не се очакват други периоди с толкова ниски температури до края на януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето