КФОР се присмяха на сръбския външен министър

От мисията отхвърлиха на твърденията му, че готвят атака в Северно Косово

Говорителят на международните сили в Косово (КФОР) Винченцо Грас отхвърли като „нелогични“ твърденията на министъра на външните работи на Сърбия Ивица Дачич за информация, че западните сили се подготвят за нападение в северната част на Косово, предава македонската медия A1 On.

„Трябва да се готвим да нападнем себе си ли?“, бе въпросът, който Грас зададе пред прищински медии.  Той добави, че войските на КФОР постоянно присъстват и наблюдават ситуацията в четирите общини в Северно Косово, населени предимно от сръбско население.

„КФОР работи в продължение на повече от 19 години в цяло Косово без ограничения. КФОР постоянно присъства в Северно Косово с лагер в близост до Лепосавич и с патрули в четири общини - Северна Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавич“, увери Грас.

Ден по-рано ръководителят на сръбската дипломация заяви, че съществува опасност Косовските сили за сигурност (КСС) с „подкрепата на западните страни", да организират действия в Северно Косово, с цел „да поставят границите между сърбите и албанците".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа