Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Към март 2017 г. са изградени 133 км от оградата на българо-турската граница, заяви Стефан Янев

Към март 2017 г. са изградени 133 км от оградата на българо-турската граница. Това каза служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев по време на изслушването си в Народното събрание, в отговор на въпрос от народния представител Славчо Велков от БСП във връзка с параметрите и състоянието на съоръжението на българо-турската граница и степента му на завършеност.

Той поясни, че 50,468 км. от изградената 133 км. ограда е двуредова, а 82,500 км. – едноредова. „За доизграждане остават 70,800 км. от съоръжението, за които има сключени договори и е осигурено финансиране“, допълни Стефан Янев. „Въпросът с възпрепятстващото инженерно съоръжение по границата стои от няколко години на вниманието на няколко правителства“, каза той. По думите му в момента областните управители на Хасково, Ямбол и Бургас са предприели необходимите действия в изпълнение на реда и условията, по които оградата на границата трябва да бъде изградена. Според него могат да се направят изводите, че ефективността на инженерното съоръжение на българо-турската ни граница не дава 100% гаранция и трябва да бъде направен анализ на профила на заловените хора на границата и тези на изход на българо-сръбската граница, където се оказва, че не непременно цифрите съответстват и че не са минали непременно нелегално границата.

Бюджетът за 2017 г. позволява да бъдат назначени нови 640 военнослужещи в Българската армия, каза още служебният вицепремиер Стефан Янев в отговор на въпрос от народния представител Слави Нецов от „Воля“ колко бройки в Министерство на отбраната не достигат за попълване на висшия състав на армията. Стефан Янев поясни, че проблемът с попълване на наличния състав на армията не е от скоро. „Публично достояние е цифрата, която към края на февруари е отчетена при съответния годишен анализ на началника на отбраната и тя е около 5700 души. Тази цифра изглежда сериозна и е в резултат на ограничаване на тази част от бюджета, която е в състояние на финансира нови хора“, каза Стефан Янев. По думите му бюджета на 2017 г. позволява да бъдат назначени нови 640 човека.

“Средствата за това назначение са заложени и да се надяваме при успешни конкурси тези хора да бъдат назначени в редовете на Българската армия“, каза Стефан Янев. Вицепремиерът и министър на отбраната поясни, че динамиката на наемните отношения в армията е такава, че повече хора ще напуснат армията от цифрата 650, както по лични мотивационни причини, така и поради пенсионна възраст.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете