МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Световният бронзов медалист Антъни Иванов избра плувния басейн в Благоевград за подготовка за шампионата в Гърция

Еди Рама: Изказването ми за общ президент на Албания и Косово беше извадено от контекста

Прокуратурата предаде на съд Кирил Принца

Отнеха 2 кг злато на циганка баячка Държавата води дела за имущество за над 3 млн. лв. на Маринови от Долни Дъбник

Застрахователи осъдени да платят 128 000 лв. обезщетение на ранено дете

Строят две иновативни къщи за новия кризисен център за лица в Търново Инвестицията е за 2,1 млн.лева

Дронове могат да заместят пчелите

Кънев: Не трябва като Борисов да се тръшкаме като сърдити деца, че не са ни разбрали

Факсимиле от БТВ

През 2013 г. се случи бунт на софийската средна класа, през 2016 г. се случва пред очите ни бунт на средната класа от средния град – виждаме го както в победата на Румен Радев на изборите, така и в силното представяне на Веселин Марешки и голямата подкрепа на референдума. Това коментира пред БТВ Радан Кънев.

Според него за бизнесмена е гласувала протестно „смачканата средна гласа извън София, смачканият малък и среден бизнес извън София – тъпкан, изнудван да се отчита, да подкрепя кандидат-кметове, сега натиснат със същата сила да подкрепи кандидат-президент, който губеше”.

„Трябва да вникнем в този процес, не като Борисов да се тръшкаме като сърдити деца, че не са ни разбрали. Напротив, разбрали са ни. Не е въпросът само какво е построено,огромен е въпросът какво е откраднато, огромен е въпросът за съюза с тези, които крадат – олигархията, огромен е въпросът за замазването на тези кражби от неработещата съдебна система”, подчерта Радан Кънев.

По думите му ГЕРБ са загубили изборите най-вече заради последната една година: „От момента, в който Бойко Борисов се съюзи с Пеевски, Цацаров, ДПС, с Първанов, с БСП. Провалиха заедно съдебната реформа, плюха си на подписите, тръгнаха по един лош път”.

Кънев изрази надежда, че БСП не смятат, че те като партия са взели 1 млн. гласа на първи тур и 2 млн. – на втори. „Ако направят грешката на Борисов да сложат партията пред нацията, ще свършат по начина, по който свърши той: с всичката власт на света, с целия ресурс на света, с всички пари, събрани в ръцете на своя финансов министър, да се провали гръмотевично на изборите, собствените му хора, гербаджиите, да гласуват против него”.

„Ние казахме да се гласува по съвест и да се гласува против червените генерали. Нашите хора гласуваха на два тура против двама червени генерали. Единият вече го няма, другият дай Боже да оправдае надеждите на милионите българи, гласували за него. Ние не сме го подкрепяли, не сме оптимисти, ще бъдем много критични”, подчерта Кънев.

Лидерът на ДСБ отбеляза, че неговата партия съществува, докато е безспорно, че „Реформаторският блок не съществува”, а останалите в него са действали по-скоро като министри, отколкото като лидери на политически партии.

По отношение на новия десен проект, Радан Кънев посочи, че обявяването му „ще бъде процес, а не събитие”. Той категорично отрече роля в него да има издателят на „Капитал” Иво Прокопиев: „Бизнесът и политиката трябва да партнират, но човек, който е с много солиден медиен бизнес, не може да бъде политик – толкова по въпроса с г-н Прокопиев (…) По негово решение не правим политика заедно”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ГЕРБ просто достигнаха стилистиката по времето на Станишев,когато само той и кръгът му си разбираха какво казват,средната класа не е никак масова,но масово народът не е добре и въобще не го интерисуват макропоказателите,с които постоянно се хвалят,като прибавим и постоянните опити да съградим нещо подобно на демокрация вече 27 години,то няма начин да не се търси алтернатива от хората,въпросът е кой ще ги разбере,а това определено няма да стане с даване на оставки,независимо по какви причини,въпросът е кой ще ги накара да се почувстват наистина суверен,засега Слави успя,но този успех е само ситуативен покрай организираният от него референдум,а хората искат такъв успех да имат политиците и те чрез тях,да почустват,че политиците са в политиката,за да им улесняват живота,а не да измислят идентификатори за болници и аптеки,да не споменавам,че и пръстов,що за идеи,голямо доверие между политици и народ,каквото повикало,това и откликнало.

Отговорете