Къпят Монтана от зимната мръсотия

Общинската управа в Монтана започна миенето на града след снежните преспи и обработването на улици и площади с пясък и сол. Изготвен е график, по който областния град ще бъде почистван през следващите 45 дни, съобщи кметът Златко Живков.

Още в почивните дни екипите на общинското предприятие „Чистота” с водоноските, маркучи и лопати са измили и почистили два площада и четири улици в централната част, които са част от „синята зона”.

През седмицата ще бъдат окъпани и други пет от най-натоварените булеварди и улици в областния град.   Заради близо 1500-те спиращи през деня в ”синята зона” автомобили, част от които дори са паркирани неправилно, общината въвежда и нощни смени за миене, уточни кметът.

Той призова шофьорите да проявят отговорност и реагират адекватно, за да не пречат на комуналната фирма да си върши работата. По време на  тежката зима по улиците на Монтана бяха хвърлени 1000 тона пясък, които преди пролетта ще бъдат събрани и изнесени от града.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.