Кървави следи издали двойния килър от Пазарджик (обзор)

Капки от кръвта на две жертви завели разследващите до дома на 30-годишния Иван Николов Пльоплев в Пазарджик. Наркоманът живее в блок на улица “Янтра” в непосредствена близост с къщата на улица “Дунав”, в която в събота вечерта бяха открити заклани пенсионерите Асен (77 г.) и Василка (69 г.) Илиеви.

Алените следи били намерени при огледи на дневна светлина. Взети са проби за ДНК анализи, които с почти 100-процентова сигурност да докажат, че кръвта е на някой от двамата убити пенсионери.

Както писа вчера “Труд”, двойното убийство на Илиев скова в страх старата циганска махала на Пазарджик, станала известна напоследък с ромките, които ходят с бурки. Жестокото престъпление е било извършено между 20,30 и 21 ч в събота. Василка и Асен били нападнати в дома и жената била заклана, докато гледа телевизия. Възрастният й съпруг се опитал да избяга, но бил застигнат на тротоара и прободен.

На другата сутрин десетина съседи се събрали около полицейските ленти, опасващи къщата на Илиеви. Внезапно по хората започнал да стреля с въздушна пушка наркоманът Иван Пльоплев от терасата на блока си. Ранени били две жени, една от които с бурка. Тя била откарана в болница, където лекари извадили парчето олово от крака й.

Полицаите, които пазели района, се спуснали и заловили Иван. Докато го отвеждали, той крещял: “Аз убих семейството!”

Мъжът бил зависим от дрога, лежал няколко пъти в затвора за кражби. Преди години майка му се отровила и го издържал баща му, който е работник в завода за акумулатори “Искра”.

Разследващите смятат, че Иван нападнал Илиеви заради слуховете в махалата, че двамата им синове, които живеят от 10 г. във Финландия, скоро са им пратили крупна сума. Грабителят обаче не открил нищо. Дори не взел единствените 15 лева от масата в дома на пенсионерите, нито златните бижута на Василка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право