Кървавото престъпление, което потресе Пазарджик (обзор)

Обвиниха наркоман, стрелял с въздушна пушка по хората от квартала

Простреляна е жена с бурка

Двойно убийство на ул. “Дунав” в старата ромска махала на Пазарджик скова в ужас жителите на града в изборния ден.

Късно снощи от прокуратурата съобщиха, че за престъплението е обвинен 30-годишният Иван Николов. Същият мъж стреля с въздушна пушка по хората от квартала.

“Криминалното престъпление не е свързано с изборната обстановка”, съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров, който гласува в родния си град Пловдив.

Сигналът за трагедията бил подаден на тел.112 в 21,15 ч в събота от случайни минувачи. Те се натъкнали на окървавеното тяло на 77-годишния Асен Илиев, който лежал на тротоара пред дома си. Пенсионерът бил убит с 5 удара от нож в гърдите и корема и дръжката на хладното оръжие стърчала от тялото му. Вътре в къщата пред телевизора лежала заклана с друг нож 68-годишната му жена Василка Илиева. Няма преки очевидци на зверското престъпление, съобщиха криминалисти. Основната им версия е, че Илиеви са станали жертви на грабеж, извършен от наркомани.

Главният прокурор Цацаров каза, че разследващите имат ясни насоки. И допълни, че версиите може да са няколко, включително и тази, че двойното убийство е извършено от лице, което не осъзнава какво е извършило.

В неделя не стана ясно дали от дома на Илиеви липсват пари или вещи. Пенсионерите имат двама синове, които живеят със семействата си повече от 10 години във Финландия и редовно им пращат пари. Имат и дъщеря, която е омъжена в пазарджишкото село Алеко Константиново.

Малко след 7 ч сутринта 30-годишният наркоман Иван Николов започна да стреля с въздушна пушка по хората на съседната улица “Криволак”, събрали се около полицейските ленти. Сачма улучила в крака жена от циганската махала, която носела бурка. Тя била откарана в болница, където й извадили парчето олово. Ченгета се втурнали, арестували стрелеца и му взели пушката. Докато го отвеждали той крещял: “Аз извърших убийството снощи.”

От прокуратурата уточниха, че са открили безспорни доказателства, че между 20,30 и 21 ч в събота Николов е нападнал и умъртвил пенсионерите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право