Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе Затруднено е движението при село Самоводене

Започна сезонът на санирането (СНИМКИ)

Комшия облече нощницата на съседа и легна в леглото му

Освободиха майката на близнаците, баба им поискала да ги гледа

Деветнайсет деца пострадаха при катастрофа с училищен автобус в Германия

Бойко Борисов: Предоставихме на Саудитска Арабия предложения за инвестиционни проекти (СНИМКИ) Премиерът се срещна с министъра на външните работи на Кралството Адел Бин Ахмед Ал-Джубейр

Заработи първият паркинг автомат във Велико Търново Стоманените устройства черпят енергия от светлината и са на пет езика

Осъдиха църковен настоятел, присвоил близо 1000 лв. Парите били от рента на църковни земи

Кърджали отбеляза 105-ата годишнина от своето освобождение

Снимка БНТ

Кърджали отбеляза 105-ата годишнина от своето освобождение и присъединяването към българската държава. Въпреки упреците на политически сили за разединение на празника, хората от града за пореден път показаха своето преклонение пред българските войни, паднали за освобожданието на Родопите и празнуваха заедно, информира БНТ.

Тържеството в Кърджали започна с тържествена сесия на Общинския съвет. Точно там лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, което е и народен представител от Кърджали, отправи остър упрек, че управляващата партия ГЕРБ се опитва да разедини хората в града като се позова на факта, че на преведената преди ден тържествена заря не е бил поканен нито един народен представител от опозицията. Заместник-председателят на народното събрание Цвета Караянчева по-късно отговори, че зарята се провежда от областния управител и по традиция на нея не се канят народни представители.

Празнично шествие премина през централните улици на града. Близо 150 венци бяха положени пред паметника на Освободителите. Реч държа само кметът на Кърджали Хасан Азис.

“Не са един и два случаите, когато всички сме се обединявали около хуманни и благородни каузи. И сме успявали да си помогнем, без да се делим нито етнически, нито религиозно, нито социално”, заяви Хасан Азис.

Тържествата продължиха с изпълнения на самодейни състава, а сред гостите бяха делегации от Гърция, Румъния, Турция и дори представители на Донския казашки съюз от Русия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете