"Кърлежите" употребиха и деца във войната срещу държавата

“Кърлежите” – провалени политици и марионетки на задкулисни олигарси употребиха дори 1-ви юни, за да пропагандират “опорните си точки” срещу държавните институции, съобщава "Блиц".

Неизвестно лице, представящо се за “художник”, е активирано и пратено пред Съдебната палата, за да провокира поредния хибриден пърформанс срещу институциите. Неизвестното лице е взело със себе си и две малки деца, които са заставени да пишат по паважа пред Съдебната палата надписи от типа: “Ще доживеем ли съдебна реформа?”. Странно защо – провокацията носи военното наименование – “АКЦИЯ”.

“Случайната” акция на неизвестния “художник” незабавно е отразена от двамата щатни организатори на улични протести от “Правосъдие за всеки” – Петромир Кънчев и Велислав Величков. На мястото с камера незабавно е пристигнал и общинският съветник от квотата на ДСБ Иво Божков.

Инструкции да отразят т.нар. “пърформанс” са получили и журналисти от медии-бухалки на олигархията. Сценаристите на поредната провокация, които не са се посвенили да използват дори деца за подлата си пропаганда срещу институциите, целят и друг ефект. Намеренията са – заради употребата на деца – да се стигне до намесата на полиция и на служители на Агенцията за закрила на децата, които да бъдат обвинени, че са задържали рисуващите и нищо неподозиращи невинни деца, а за това да бъдат обвинени ръководни фактори в държавната власт.

Сценарият е познат и бе приложен само преди седмица, когато властите в Русия прекъснаха злоупотребата с деца, които бяха принудени да четат Шекспир. У нас тази провокация, обаче, едва ли ще сработи.

Днешната употреба на деца във войната на олигархията и професионалните протестъри освен, че е извън всякакви нормативни правила, показва пълната капитулация на задкулисието във войната му срещу държавността и легитимните й институции. Показва и друго, че в България действат терористи, които по подобие на фанатиците от “Ислямска държава” са готови да употребяват дори невинни деца в посегателството си срещу правовия ред, заключава "Блиц".

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България