"Къртицата" на метрото стигна до Попа (ВИДЕО)

Завърши фрезоването на участъка от бул. “България” между бул. “Иван Гешов” и бул. “Г. Делчев”

Днес тунелопробивната машина на третия лъч достигна до метростанцията на бул. “Патриарх Евтимий” при кино “Одеон”. За 32 дни машината изкопа тунела между станцията на бул. “Витоша” и на бул. “Патриарх Евтимий”. Това съобщи във фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова.

 

"Машината влиза на станцията със скорост от 35 мм на минута, като обичайната й скорост е 80 мм в минура. В този участък е достигната най-високата скорост за третия лъч - 37,5 м за ден. Машината е с диаметър 9 м и дължина от 80 м. Дълбочината на станцията на бул. “Патриарх Евтимий” и ул. “Граф Игнатиев” е 24 м", информира още столичният кмет.

Завърши фрезоването на участъка от бул. “България” между бул. “Иван Гешов”

и бул. “Г. Делчев”, съобщава още Фандъкова.

 

"В момента се обработват допълнително зоните със слаба основа в дълбочина, след това се слага гоетекстилна мрежа и пласт асфалт. Работи се и по хидроизолацията на двата подлеза - при пл. “Ручей” и при ул. “Нишава”. На цялата площ на участъка, която е 10 000 кв м, се полага стоманена мрежа. След това върху нея ще бъдат сложени два пласта асфалт. Асфалтът ще е с полимермодофициран битум за допълнителна здравина заради тежкото движение по бул. “България", съобщава Фандъкова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България