Късмет за "Левски" и ЦСКА във втория кръг, познат съперник чака "Славия"

Родните грандове "Левски" и ЦСКА се разминаха с тежки съперници при евентуално участие във втория квалификационен кръг на Лига Европа. Столичните тимове имаше вариант да се паднат с водещи отбори от Западна Европа, но в крайна сметка изтеглиха дългата клечка.

Ако "Левски" елиминира "Вадуц" е много вероятно да играе с "Жалгирис". Литовците подобно на "сините" не са си гарантирали участие в следващата фаза, но за целта ще трябва да отстранят някой от двойката "Биркиркара" - "Клаксвикар". А "Жалгирис" е добре познат на родните фенове от срещите с "Лудогорец" преди година.

Тогава българският шампион излезе краен победител в мачовете от предварителните кръгове на Шампионската лига, въпреки че загуби първият мач с 1:2.

При добро стечение на мачовете от първия кръг в Лига Европа, ЦСКА  ще срещне "Адмира" (Вакер) във втория кръг. Австрийският тим завърши 5-ти в местната Бундеслига през изминалата кампания. Евентуалният първи мач ще е на 26 юли в София, а реваншът седмица по-късно в Австрия.

Най-тежко се очертава да бъде за "Славия". Носителят на купата на България ще играе с "Хайдук" във втория кръг, ако елиминира преди това Илвес" (Тампере).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ