Ангела Меркел разчита на социалдемократите да вземат отговорно решение относно коалицията

Арестуваха трима австралийци и един ливанец в Сърбия за трафик на кокаин

Промените в климата – важен акцент в работата на Българското председателство

Декларация срещу зеления рекет пусна Асоциацията на организациите на българските работодатели

Министър Ангелкова: Гръцките туристи в България надхвърлиха 1 млн.

Тереза Мей създаде нов пост в британския кабинет

Първа лига с оборот от 41 млн. евро

Метеорит падна близо до Детройт (ВИДЕО)

Три министерства и Столична община решават проблемите на Витоша Тръгват към частично изменение на действащия План за управление

ГЕРБ поиска да бъде разсекретен докладът на ДАНС и Прокуратурата за работата на БАЦИС

„Етър“ търси втори нападател

Северна и Южна Корея ще участват в церемонията по откриването на олимпийските игри под общ флаг

Николина Ангелкова откри българския щанд на изложението FITUR в Мадрид

Арестуваха пласьори, продали дрога на ученик в Лом Помощничката на дилъра ползвала за тайник сутиена си

Двете сестри от Свищов били „лекувани“ от майка си с билки 65-годишната Пенка Стефанова вземала лековете от знахар от Сливен

КBC става третата по големина банка в България (обзор)

Главният изпълнителен директор на „KBC Груп“ Йохан Тейс коментира, че придобиването на ОББ е важна стъпка за разширяването на белгийската група в Централна и Източна Европа. Снимка: Пламен Стоименов

Страната ни е един от основните пазари за белгийския лидер заедно с Чехия, Словакия, Белгия и Унгария

С придобиването на Обединена българска банка ставаме третата по големина банка в България. Това заяви на Люк Хисенс, главен изпълнителен директор „Международни пазари“ на „KBC Груп“. „Искаме банката и осигурителното дружество да са еталон в страната“, добави Хисенес.

В страната групата има 3 силни търговски марки и тепърва ще се решава коя от тях да бъде използвана в бъдеще, но със сигурност ще бъде местна, обясни Хисенс. У нас белгийската „КВС Груп“ е собственик на СИБАНК и ДЗИ.

Фокусът на групата е банкозастраховането

Припомняме, че „КВС Груп“ и Националната банка на Гърция (NBG), гръцката компания майка на Обединена българска банка (ОББ), постигнаха споразумението, с което КВС придобива ОББ и дружеството „Интерлийз“ на 30.12.2016 г. Сделката е за 610 милиона евро.

Йохан Тейс, главен изпълнителен директор на „KBC Груп“ подчерта, че фокусът на финансовата група е банкозастраховането. Той уточни, че „KBC Груп“ не планира да разширява обхвата си извън шестте държави, в които се е утвърдила към момента – Белгия, Чехия, Словакия, Унгария, България и Ирландия. За да затвърди присъствието си в тези страни, белгийската група ще се стреми към пазарно лидерство в основните държави до 2020 г., а именно да заема позиция в топ три в банкирането и в топ четири на застраховането. Придобиването на ОББ е важна стъпка за разширяването на белгийската група в Централна и Източна Европа. Относно възможни други придобивания банката би могла да обмисли възможността, но те няма да са извън установените географските локации към момента.

Главният изпълнителен директор на „KBC Груп“ коментира, че след придобиването клиентите им ще се увеличат с около 1 милион и ще станат общо 11 милиона души. Към края на декември „KBC Груп“ отчита 24,6 млрд. евро собствен капитал.

Към края на юни очакват одобренията на Българската народна банка (БНБ) и на Комисията за финансов надзор на Република България (КФН) и от друга страна на Националната банка на Белгия (NBB)/Европейската централна банка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.