Лабрадоритът е талисман на магове и шамани

Твърди се, че има извънземен произход

Формирани в продължение на милиони години в земните недра, скъпоценните и полускъпоценните камъни притежават лечебни и магични свойства, които от дълбока древност са известни на шамани и знахари, но до ден днешен остават необяснени от науката. В новата си рубрика „Тайната на камъните” „Труд” ще разкрие на читателите скритите сили на минералите.

 

Започваме рубриката с един от най-силните магьоснически атрибути - лабрадоритът.

Според легендата зъл магьосник пленил Северното сияние и го затворил в скалите, докато инуитски воин не го освободил, като тропнал с копието си по камъка

Отваря третото око и помага при астрални пътувания

Дали заради извънземния си произход - понеже се среща в състава на метеоритите, или заради неземната си красота, но лабрадоритът е смятан за специален камък - атрибут на най-силните бели магове. Той се разпознава лесно по припламващите ярки опалесцентни цветове. Пронизан е от черни игловидни нишки и прелива в зелено, виолетово, синьо, жълто и дори оранжево-червено. Евтиният лабрадорит е мътносив със загадъчни синкави или зеленикави проблясъци. Дори и този най-невзрачен лабрадорит е неустоимо привлекателен.

Спектролит се нарича най-скъпият вид, който е на тъмна основа. Той е и с най-мощно магическо влияние.

Как се избира

Не бива да купувате лабрадорит просто заради идеята. За да ви служи вярно, между вас и камъка трябва да има специална връзка. Ще разпознаете лесно своя личен камък: той ще ви привлече неудържимо. Ако лабрадорит ви стане талисман, благотворното му поле ще ви защитава от инциденти, нещастия и лоши енергийни въздействия.

Предупреждение

- Лабрадоритът, особено спектролитът, е много силен камък и може да се окаже пагубен за по-слаби хора (може да ги завладее) и най-вече за лоши хора - тях пък може да ги разболее и дори погуби.

- Веднага след купуването му трябва да го пречистите – това означава камъкът да се изчисти от чужди енергийни влияния, за да може свободно да установите връзка с него. Най-лесният начин е да постои 2-3 минути под течаща вода. Може да се зарови в земята за една нощ или да се постави в буркан с морска сол. Зарежда се от луната, като се остави на открито при пълнолуние.

- Когато между собственика и камъка е установена истинска връзка, има първоначален период на напасване, в който може да изпитате известна нервност, предразположение към инциденти или странни усещания. Това ще отмине, когато вибрациите ви се синхронизират.

- Лабрадорит (спектролит) не се преотстъпва, нито се подарява. Не позволявайте на друг да докосне вашия лабрадорит, защото той е настроен към вашата енергия и чуждото въздействие ще го обърка.

- Не бива да се носи всеки ден. Не е добре за вас да сте неотлъчно с камъка си. Докато не го носите, не го прибирайте в кутийка, а го окачете на видно място.

- Избягвайте да го сапунисвате или цапате с козметика или парфюми.

- Внимавайте с какви камъни съчетавате лабрадорита си. Подходящи са планинският кристал и аметистът.

За какво помага

На физическо ниво подобрява зрението, успокоява болки в ставите и костите. Регулира метаболизма и облекчава състоянието при простудни заболявания. Помага при менструални болки и при разстройства на ума. Наричат го „универсалния лекар“. Предпазва от беди и лоши енергии, затова е подходящ за хора с рискови професии. Укрепва вярата в собствените сили, настройва към съзерцание, зарежда с оптимизъм и прогонва страховете, съмненията и неувереността. Помага за преодоляване на лоши спомени и разочарования, разсейва илюзиите. Особено нужен е на хора, които се намират на кръстопът в живота си, за да успеят те да изяснят личните си духовни цели.

Магически свойства

Лабрадоритът е камък чародеец, използван от магьосници и вещици. Той усилва интуицията, помага за развиване на телепатия, ясновидство, отваря Третото око, въздейства благотворно и на коронната, гърлената и пъпната чакра. Синхронизира астралното тяло с физическото. При медитация и астрални пътувания подсигурява завръщането във физическото тяло. Златистият лабрадорит ни помага да се свържем с духовния свят. Спектролитите ни зареждат с езотерична мъдрост и ни подготвят за отвъдното. Лабрадоритът очиства цялостно аурата. Той е и мощен лакмус за творческата енергия. Може да отприщи неподозирани таланти в притежателя си и той да започне да рисува, пише, пее и т.н.

 

Бил Северното сияние, пленено в скала

Открит е на о. Св. Павел в Канада през 1770 г.

28-%d0%be%d1%81%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b01Според легендата зъл магьосник пленил Северното сияние и го затворил в скалите, докато един инуитски воин не го освободил, като тропнал мощно с копието си по камъка. Сиянието отлетяло към небето, но част от дъгоцветните светлини останали в земната твърд. Това са днешните лабрадорити.

Камъкът е известен в Индия като "соколово око" или "феноменален камък" в Ориента, където било позволено да се носи само в събота. Въпреки че американските индианци го пришивали в дрехите и украшенията си, а инуитите го познавали добре като "огнения камък", с който лекували всякакви болести, той е бил открит на остров Свети Павел в Лабрадор, Канада през 1770. Златистият лабрадорит - камък с цвят на шампанско, и, и спектролитът - сияещ в целия цветови спектър, са изкопани по-късно във Финландия - през 1940 г. Лабрадоритите един с един не си приличат - всеки е коренно различен. Няма как да объркате този камък, макар и да се среща в различни цветове. Проблясъците му в цветовете на дъгата лекуват мрачното настроение. Като цяло видът му е твърде типичен и труден за фалшифициране.

 

Що е то фелдшпат?

Спектролитът пламти във всички цветове

Лабрадорити са откривани в останките от метеорити. Въпреки това, те са минерали - един от видовете фелдшпат. Фелдшпатът е скалообразуващ минерал, силикат, и се използва в производството на стъкло, заради алуминия, който съдържа (над 19%), както и способността му да действа като споител. Това са безцветни или бледи на цвят прозрачни или полупрозрачни кристали. Част от тях имат красиви бели или синкави проблясъци (например Лунният камък), други сияят в цветовете на дъгата, като по-качественият лабрадорит. Това сияние се нарича Шилеров ефект. Докато обикновените лабрадорити са сивкави със сини или зелени проблясъци, качественият лабрадорит е прозрачен, прорязан от черни иглички и целият сияе в променящи се цветове, а спектролитът е на черна основа.

 

Носи духовно пробуждане на всички зодии

Най добър е за Телец, Скорпион, Стрелец и Лъв

Да се сдобие човек с лабрадорит за талисман е невероятен късмет и щастие. Той не е традиционен „рожден камък“ за нито една зодия. Но се смята, че подхожда най-много на Телец, Скорпион, Лъв и Стрелец. Представителите на останалите зодиакални знаци също могат да го носят, с изключение на Козирог, Рак и Водолей. Те също могат да носят лабрадорит, но трябва да бъдат по-внимателни с него. Особено носенето на спектролит в бижута може да се превърне в напрегнато преживяване, тъй като отваря вратата на към подсъзнанието. Може с изненада да установите, че вземате странни решения, които може да бъдат радостни или неприятни, в зависимост от духовната ви подготовка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл