Лавров: Опитите на Запада да изолира Русия са безполезни

Опитите на западните страни да изолират Русия са безполезни, това е очевидно. Това каза руският външен министър Сергей Лавров, съобщават руски медии.

„Западните държави за пореден път се опитват да ни изолират, да ни „отменят”.” Безсмислието на тези опити е ясно за всеки повече или по-малко нормален наблюдател, специалист, за всички, които поне следят развитието на ситуацията, Историята на процесите, които сега преминаха в Украйна заради хибридната война, която Западът отприщи срещу нас“, каза още Лавров.

„Искам да поздравя днес тук и нашите приятели от страните от ОНД, други наши най-близки другари от Южна Осетия, Абхазия и, разбира се, ръководителите на изпълнителните органи на интеграционните организации в нашето общо пространство. Вие за втори път идвате на това събитие и ние много ценим тази солидарност. И това още веднъж подчертава, че решаваме общи проблеми, че продължаваме онези традиции, които са заложени, когато бяхме в същата държава спомага за укрепването не само на нашето взаимодействие, основано на суверенитета на всяка от нашите страни, но и спомага за решаването на проблеми в интерес на всички наши народи”, добави Лавров.

По време на речта си Лавров поздрави всички служители на руското външно министерство, представителствата в регионите на Руската федерация и чуждестранните институции с професионалния им празник.

„Но специални думи, разбира се, за нашите ветерани, които все още са в служба, предавайки своя безценен опит на младите хора, и искам да изразя дълбоката си благодарност за това и да подчертая, че винаги ще подкрепяме дейността на Съвета на ветераните ", отбеляза министърът. „Виждаме в него много важен елемент, който осигурява приемствеността на нашата служба и предаването на по-младите поколения на великите традиции, заложени от нашите предшественици."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия