Лавров: Руското правителство има интерес към подобряване на отношенията със САЩ

Отношенията между Москва и Вашингтон трябва да се подобрят, руското правителство има интерес към това, заяви руският външен министър Сергей Лавров след срещата си в кулоарите на 72-та сесия на Общото събрание на ООН с държавния секретар на САЩ Рекс Тилърсън, предаде ТАСС.

„Ясно е, че ни е необходимо да поправим тези отношения“, заяви Лавров. „Не ние започнахме спиралата на не много положителните взаимни действия и ние имаме интерес да се върнем към нормалното състояние на нашите двустранни връзки“, заяви Лавров.

Същевременно той добави, че е било обърнато сериозно внимание на ситуацията в Сирия.

Руският министър добави, че по време на разговора Тилърсън е потвърдил, че групировката „Джебхат ан Нусра“ е терористична организация, подлежаща на унищожение. „Днес напомнихме на нашите американски колеги, че „Джебхат ан Нусра“, или там както я наричат в момента, е терористична организация. Тилърсън призна, че е наистина така“, добави той.

„Да се надяваме, че това признание ще се прояви и в действията на място“, добави Лавров.

По думите на Лавров нито Русия, нито САЩ са удовлетворени от състоянието на отношенията между двете страни в момента. В момента те се намират на много ниска точка, което е наследство от администрацията на бившия президент Барак Обама, каза още Лавров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят