Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Лагер „Екологичен остров” събира участници от 10 училища във Великотърновска област

Екокреативен лагер „Екологичен остров“ ще проведат в Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ във Велико Търново на 19 октомври от 13,45 часа.
Екокреативният лагер е инициативата, с която Гимназията по туризъм спечели финансиране в Националния конкурс „Мими Праматарова“ за училищни проекти на тема „Климатът и аз“, организиран от Националния доверителен екофонд.

В креативния лагер ще участват ученици и учители от 10 основни училища от Великотърновска област. Всяко училище ще бъде представено от екип /един учител и двама ученици/. Целта на „Екологичен остров“ е да се допълнят и надградят познанията на учениците за съхранението и възстановяването на някои застрашени билки чрез изграждане на сбирка от тях. Посредством формално и неформално образование ще се формира правилното поведение на младите хора за изразяване на собственото им отношение към решаването на екологичния проблем.

Екокреативният лагер ще има два панела – теоретичен и изследователска част. В теоретичния панел учениците и учителите ще бъдат разделени, а и в изследователската част ще работят в екип.

В теоретичния панел ученици от ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ ще запознаят връстниците си с видовете застрашени и уязвими лечебни растения във Великотърновска област и възможности за възстановяването им в природата; с инструкциите на специалистите от БАН-ИБЕИ за отглеждането на застрашени и уязвими лечебни растения – ехинацея, мурсалски чай, дилянка, анасонов лопен и др. Експерт от Регионалното управление на образованието в Старата столица ще запознае учителите с Наредба №13/21.09.2016 за гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование. Разделени в екипи, учителите ще разработят идеен вариант на урок, свързан с екологичното образование, по избрана от екипа тема. Темите са „Здравословен начин на живот“; „Пазя и съхранявам природата“; „Климатът и аз“.

В изследователска част училищните екипи ще засаждат семена ехинацея, мурсалски чай, дилянка, анасонов лопен и др. Всеки екип получава саксиите със засетите от него семена, с цел отглеждането им и засяването в градинката на училището или друго подходящо място.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете