Лазаров предаде волейбола на Ганев

Войната в българския волейбол е на път да свърши. Президентът на федерацията Данчо Лазаров предаде властта на кандидата на опозицията Любо Ганев, като го упълномощи да ръководи централата наравно с него до 13 март 2020-а в София. За въпросната дата бе насрочено извънредно Общо събрание, след като форумът по искане на Инициативния комитет за радикални промени във волейбола бе провален. На новия форум ще бъда избран и нов състав на Управителния съвет, както и председател. Дотогава Лазаров формално запазва поста, тъй като това ще му позволи да се кандидатира за нов мандат в Борда на Европейската волейболна конфедерация (ЦЕВ).

Решението бе взето на събранието на централата в Казанлък, на което присъстваха 103 от членовете.

„Струва ми се, че това беше много важен ден за нашия спорт – заяви Лазаров. - Всички проблеми, а тях ще ги има, ще се решават демократично. Да покажем, че волейболът е обединен около идеята за развитие на играта.“

От Управителния съвет бяха освободени Любомир Герасимов и Деко Григоров, смятани за близки до Лазаров. А Борислав Кьосев оттегли кандидатурата си за президент.

„Ще подкрепя Любо Ганев, защото неговата платформа се доближава до моите възгледи“, заяви легендата.

Коментари

Задължително поле