Лайнерът “Golden Iris” докара близо 800 израелци във Варна

Пътническият кораб „Голдън Айрис“ акостира рано сутринта в понеделник на Морска гара - Варна.

Забележителностите на морската столица ще разгледат над 790 пасажери. Всички круизни туристи на борда на кораба са от държавата Израел.

За нуждите на пасажерите се грижи 330-членен екипаж.Построеният през 1977 г. 163-метров пътнически кораб ще остане във Варна два дни, след което ще отплава за Бургас.

Лайнерът, плаващ под флага на Панама, извършва круиз в Черно море, а преди заставането си на пристанище Варна е посетил румънския порт Констанца.

Въпреки че през октомври бяха заявени три посещения на круизни кораби на варненския кей, "Голдън Айрис" ще бъде първият и последният за този сезон ,ако не се броят посещенията на няколко супер яхти. Причината е в сложната геополитическата обстановка в Черно море и отказът на круизните оператори да изпращат пасажери до Одеса и Истанбул.

Продължава работата на „Пристанище Варна“ ЕАД за налагането на Варна като ключова дестинация. През последните години бяха положени значителни усилия за рехабилитация на зоната около Морска гара – Варна, която придоби европейски вид, създадени са и много по-добри условия за приемане на пътнически кораби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини