Ламбада или валс според зодията?

Овен

Народни танци

За вас важи принципът “И сам да съм на дансинга, пак ще се блъскам”. Вие сте енергични, уверени, смели, пробивни и дори агресивни в танците. За вас идеален е всеки танцов стил, който ще възпламени бездруго горещата ви кръв, но пък не налага да се съобразявате с подробности като краката на партньора. Пробвайте с ирландски или с български народни танци. Ако се намери храбрец, съгласен да ви партнира, докато се вихрите, опитайте и салса. Гордейте се, защото под знака на Овена са родени балетните богове Владимир Василиев и Сергей Дягилев.

Телец

Пасо добле

Струва ви се, че от вас няма да излезе велик танцьор, но идея си нямате колко грешите! Фред Астер е бил Телец. Цяла плеяда от звезди на балета са родени под този знак - Наталия Осипова и Марго Фонтейн например. Майката на съвременния танц, жената, наричана “Пикасо в танца” - Марта Греъм, също е Телец. За такива като вас експертите по зодиакален темперамент предписват пасо добле. Испанският танц добре ще пасне на чувствената ви природа. Това, че сте упорити като магарета, би ви помогнало да усвоите този сложен стил.

Близнаци

Стил “Боливуд”

Всички ви мислят за малко вятърничави и това ви вбесява. Покрай този предразсъдък за вас можем да препоръчаме боливудските танци. Те ще паснат на живата ви природа, на свежото ви чувство за хумор, а и няма да се напъвате прекалено много. Ако някой ви направи забележка, че не ставате за танцьори, посочете му, че под вашия знак е родена легендарната Айсидора Дънкан, която в края на XIX и началото на XX век танцува боса, покрита само с няколко воала. Друга легенда, този път на българския класически балет - Фео Мустакова, също е Близнаци.

Рак

Грациозен валс

Валсът е танц за хора изтънчени, чувствителни и в същото време чувствени. Тъкмо като вас! Боб Фоси, преди да стане гениален хореограф и режисьор на филмите “Кабаре” и “Ах, този джаз”, е бил танцьор. Той има 8 награди “Тони” за хореография - ненадминат и до днес рекорд. И, разбира се, е Рак. Да не пропуснем да споменем, че кралят на ирландските танци Майкъл Флетли от “Лорд ъф дъ денс” също е роден под вашия знак. А той е най-бързият танцьор в света. Според Книгата с рекордите на Гинес може да прави 35 стъпки в секунда!

Лъв

Танго за двама

Вие обичате ефектната поява, костюмите, ахканията на тълпата. Представете си се в страстно танго. Бавно и прелъстяващо в един момент, огнено и вихрено в друг... Това сте вие. Не вярвайте, ако ви наричат суетни и повърхностни. Обявената от Хемингуей за “най-феноменалната жена в света” Джозефин Бейкър е била Лъвица. Лъв е бил и руският балетист Марис Лиепа, директор на Софийската опера по времето на соца. И една от най-странните жени в историята на съвременния танц, революционерката на танцовия театър - германката Пина Бауш.

Дева

Класически балет

От суетливи и плахи хора като вас се очаква да станат страхливи танцьори. Но това е такава дълбока заблуда. Помислете си за Майкъл Джексън! Или за хипхопъра Фик-Шун, който също е роден под този знак. Голям брой от най-добрите ни танцьори са Деви, в това число примабалерината Маша Илиева, принцът на балета ни Емил Йорданов, звездите от “Арабеск” Даниела Иванова и Ангелина Гаврилова. Класическият балет, който изисква от посветилите му се кристална точност, изящество и атетичност, е перфектният танц за придирчивата природа на Девата.

Везни

Джаз и импровизации

За хора грациозни, обаятелни и уравновесени като Везните се препоръчва да танцуват джаз. Този танц изисква и точност, и енергичност, а също и импровизаторски талант. За съжаление не са много звездите, родени под вашия знак. Бродуейският хореограф Джером Робинс е тук, но принципно не са много великите танцьори Везни. На прима виста можем да посочим детето чудо от Корея Су Бин Ли, която спечели балетния конкурс във Варна, примабалерината Веса Тонова, която е на границата между Везни и Скорпион, и хореографът Асен Наков.

Скорпион

Хип-хоп

Нито един стил в танците не може да ви се опре. Няма хора с по-желязна воля от вас, Скорпионите. Нито пък по-големи мазохисти. С оглед на последното може би най-препоръчителният стил за вас би бил класическият балет. Обичате риска, дръзки сте и сте готови да пробвате и най-опасните скокове или завъртания. Хип-хопът или уличните танци изискват техничност, сила и смелост. Те ще ви дадат емоцията, от която може би се нуждаете, за да разведрите мрачната си, страстна и загадъчна душа. Не забравяйте, че под вашия знак е родена недостижимата Мая Плисецкая.

Стрелец

Разкършете се в ламбада

Привидно сте лекомислени и предопределени да кършите снага в безсмислени мимолетни танци като ламбада. Зад шутовското ви поведение се крие задълбочен, амбициозен и мултифункционален танцьор. Така че дерзайте в областта на балета - класически, съвременен и джаз. Тина Търнър е родена под вашия знак, а също и Сами Дейвис - певец, актьор и танцьор с невероятно обаяние. Ако търсите по-убедително доказателство, че и Стрелец може да бъде сериозен танцьор, запомнете имената на легенди като Алисия Алонсо и Красимира Колдамова.

Козирог

Фламенко за концентрация

На Козирозите им дай фламенко. Погрешно смятан за танц на плътта и страстта, фламенкото всъщност изразява дълбоката и сериозна любов, която всеки Козирог е изпитвал в живота си. Танцът черпи сила от земята - нещо, което е така близко до природата на земния знак. Най-нужните качества за овладяването на фламенкото - концентрация, методичност и постоянство, са козове в ръцете на Козирозите. Една от най-великите балерини на ХХ век - Галина Уланова, и една от най-големите на ХХI век - Марта Петкова, са родени в първата половина на януари.

Водолей

Ча-ча и още нещо

Водолеите сте сред най-добрите танцьори в зодиака. Вашата творческа натура, склонна към бунт и експерименти, ви води към непознати земи не само в танца. Ще видите, че ще ви допадне жизнерадостта на ча-ча, но едва ли ще удовлетвори всичките ви въжделения. За вас танцът без приятели и партньори е леко безсмислен. Представители на Водолея са Анна Павлова, Михаил Баришников и Силви Гилем. И ако все още тези имена не ви говорят достатъчно, за да се респектирате, значи тепърва ви предстои да навлезете в една вълнуваща нова територия.

Риби

Бални танци

Може би най-гениалният измежду гениалните - Вацлав Нижински, е роден под вашия знак. Това, че е полудял и е спрял да играе балет на 29-годишна възраст, вероятно не ви учудва. Такова развитие на нещата е закодирано в чувствителната, удивителна и многострадална душа на Рибите. Друг гениален балетист - Рудолф Нуреев, също е бил Риби. Не е нужно да следвате техния път. Като представители на знак, който не обича чак толкова да се напъва и мрази всякакво насилие над плътта и волята, за вас къде по-подходящи са елегантните бални танци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Хороскоп