Датската елха измести българската Седмица преди коледните празници у нас все по-предпочитан става скандинавският кичест вид

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 16 декември 2017

Малчуганите от детска градина „Албена” донесоха коледния дух в кметството на район „Южен” в Пловдив

Четири „легнали полицаи“ ще възпират камионите през президентско село

Джихадисти се добрали и до български оръжия Иначе доставките, предимно от САЩ и Саудитска Арабия, били за сирийски опозиционери

Издирват жена – муле на измамници

На седянка по Коледа с хор „Евмолпея” в Пловдив

Дядо Коледа пристигна в Карлово

Фалшификатор изкопа печатарска машина за долари и евро Иван Дочев от Казанлък създал и група за производство и търговия с дрога

Пътнически влак се сблъска с товарен в Словакия

Губернаторът на Пловдив на работен обяд с шефа на парламента на Черна гора в ресторант „Щастливци под тепето”

Робот посреща клиенти в офиси на ДСК Pepper помага с информация и упътва хората

Мъж с нож беше прострелян на амстердамското летище „Схипхол“

Бойко Борисов от Брюксел: Готов съм да преразгледам мораториума с лекарствата Отпадането на забраната минава през актуализация на бюджета

Предложение на главния прокурор Сотир Цацаров: Разрешенията за СРС – в единен електронен регистър

Лампи падали в „Ечемишка“ от години

Работници свалят старите лампи в тунела „Ечемишка“ след нареждането на регионалния министър за 24-часов режим на работа. Снимка: Цветан Томчев

Полковник Красимир Занев многократно подавал сигнали в АПИ

Лампи и парчета корозирала конструкция от години падат от тавана на тунел “Ечемишка”, разказа пред “Труд” бившият шеф на вече несъществуващото звено “Магистрална полиция” полковник Красимир Занев.

Полковник Красимир Занев
Полковник Красимир Занев

“Докато бях начело на “Магистрална полиция” (от 2002 до 2006 г. – б. а.) многократно информирах ръководството на Агенция “Пътна инфраструктура” за падащи предмети и нередности по всички тунели на автомагистрала “Хемус”. Особено за “Ечемишка”. Имам подадени поне четири-пет писмени сигнала, в които съм уведомявал ведомството за този проблем”, обясни Занев. Той каза, че издавал заповеди към подчинените си да разчистват отломките от пътното платно и да ги изкарват извън тунела.

“Редовно бяха подменяни самите осветителни тела, но конзолите, за които те са захванати, си бяха корозирали. На това никой не обръщаше внимание и сега се стигна до този трагичен инцидент. А за абсолютно всеки случай на паднал предмет сме казвали на АПИ”, посочи полковникът.

Той каза още, че лампите, които се намират в средата на гредите, не са работили. Новите се слагали встрани от тях, като допълнителни. Относно разнопосочните информации за извършвани ремонти Занев обясни, че има монтирани камери, от чиито кадри може да се види кой, кога и какво е правил. Но от поддържащата фирма “Автомагистрали” ЕАД обясниха пред “Труд”, че видеонаблюдение вътре в тунела няма.

В същото време продължава проверката за инцидента, при който загина Елена Горанова, като информация не се оповестява. А служебният регионален министър Спас Попниколов издаде нареждане към АПИ дейностите в лявата тръба на “Ечемишка” да привършат възможно най-бързо, за да се възстанови трафикът. По-късно от МРРБ съобщиха, че това ще се случи до 14 февруари.

“Максимална мобилизация и работа на 24-часов режим е разпоредил министърът на регионалното развитие Спас Попниколов, който се включи лично в последното заседание на комисията в Агенция “Пътна инфраструктура”. Тя бе сформирана в неделя, за да проучи състоянието на авариралото съоръжение и да набележи мерки за пълното му обезопасяване”, съобщиха още от МРРБ.

Оттам допълниха, че сред предложените различни варианти на проектантски решения е било избрано старата осветителна конструкция в тунел “Ечемишка” да бъде демонтирана с цел максимално бързо възстановяване на движението в тръбата за София. Преценено било, че укрепване на съществуващата конструкция би отнело по-дълго време и няма да гарантира 100% безопасност.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Да ама парцала бойко няма какво да открадне от лампите, за това акцентираше там където прибира от 50 до 80% парите.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.