82% от богатството в света отива при 1% от населението

Майка с бебе в ръце пропадна в улична шахта в столичен квартал

Агресия в дом за деца с увреждания в Габрово

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 23 януари 2018

Правят сергиите в Слънчев бряг еднакви

15-километрова опашка на ГКПП „Капитан Андреево“

Броят яхтите на българи в Гърция Удрят схемите за укриване на налози при транзит

Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Религии против Истанбулската конвенция Светият синод обяви, че договорът поражда тревога за бъдещето на европейската християнска цивилизация

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Латвия и Полша подкрепят Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН

Снимка: Фейсбук/ Kristalina Georgieva

Правителството на Латвия изпрати писмо до членовете на ООН, в което изразява пълната си подкрепа за кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на организацията, подкрепян от България, съобщават от пресцентъра на Минстерския съвет.

Според премиера на Латвия Марис Кучинскис кандидатурата на г-жа Георгиева отговаря на изразения в Резолюция 69/321 на Общото събрание на ООН стремеж на страните-членки да се търси възможно най-добрият кандидат, който въплъщава най-високите стандарти на ефективност, компетентност и интегритет и да демонстрира твърда ангажираност с целите и принципите на ООН.

„Тя има голям международен опит и познания, които ще допринесат значително при изпълнение на функциите й на генерален секретар на ООН. Впечатляващата й репутация от работата й в областта на социалното развитие, международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакция при кризи ни прави уверени, че тя е добре подготвена да се справи с предизвикателствата пред световната общност“, пише в писмото си министър-председателят на Латвия.

Той допълва, че страната му подкрепя важността на справедливото географско представителство на ключови позиции в ООН. „Важно е да се обърне внимание и на равенството на половете при избирането на следващия генерален секретар на организацията. Кристалина Георгиева изпълнява всички тези очаквания“, пише още Кучинскис.

В писмо до министъра на външните работи Даниел Митов неговият полски колега Витолд Вашчиковски изразява подкрепата на правителството на Полша за Кристалина Георгиева като единствения кандидат за поста генерален секретар на ООН, издигнат от България.

„Убеден съм, че кандидатурата на г-жа Георгиева отговаря на всички изисквания, очаквани от генералния секретар на ООН. Оценявам нейния голям международен опит и дипломатически умения, които я правят най-добрия кандидат за тази отговорна позиция”, посочва полският първи дипломат.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Да не би да си мислите, че само ние сме прости? Тези са доказали през вековете, че ни надминават.

    1. Жалък нещастник, защо не започнеш с твоята, ако не си го правил досега.
      Ти си едно ярко доказателство за правотата на моите думи 🙂

  2. Много добре ,very well, но забравихте да добавите Унгария, Полша и Германия, както и Ж.К.Юнкер, Шулц и Меркел. Тези 4 държави дали са постоянни членове на СС и имат ли право на вето? Премиерът, нали си е по-прям, каза истината: да седнат САЩ и Русия да се разберат иначе ние си говорим и си пишем писма, предложения и препоръки залудо…

  3. Правителството на Латвия изпрати писмо до членовете на ООН, в което изразява пълната си подкрепа за кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на организацията. В какво качество и как ще повлияе тази 2-милионна държава на решенията на СС? В писмо до министъра на външните работи Даниел Митов неговият полски колега Витолд Вашчиковски пък изразява подкрепата на правителството на Полша за Кристалина Георгиева като ЕДИНСТВЕНИЯТ кандидат за поста генерален секретар на ООН, издигнат от България. Добре ама това писмо поляците трябваше да го изпратят до СС, не само до Митофф. Или те знаят, че М. е представител на Козяк16, т.е. на посолството на САЩ, в МС на България. Да не говорим, че СС остави и Ир.Бокова като кандидат за генерален секретар… Бокова – шеф на ЮНЕСКО, Георгиева пък Митов и ББ я готвят за шеф на ООН – как става тая?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.