„Ла Ла Ленд“ фаворит за наградите Златен глобус

Мерил Стрийп ще получи отличие за цялостен принос

Драмата „Лунна светлина“ е претендент за награда в 6 категории

Номинациите за 74-тото издание на наградите „Златен глобус“ бяха обявени на специална церемония в Бевърли Хилс от редица холивудски актьори, носители на престижната статуетка.  Отличията за кино и телевизионни продукции ще бъдат раздадени на 8 януари 2017 г., а водещ на бляскавото събитие ще бъде комикът Джими Фалън.

Музикалната трагикомедия „Ла Ла Ленд“ на режисьора Деймиън Шазел е големият фаворит за вечерта със седем  номинации.

Лентата се бори за статуетка в най-важните категории, сред които за най-добър игрален филм, за режисьор, за главна женска роля за Ема Стоун и за главна мъжка роля за Райън Гослинг.

Филмът „Ла Ла Ленд“ е реверанс към златния век на американските мюзикъли.

Драмата „Лунна светлина“ на режисьора Бари Дженкинс е на второ място по най-много номинации. Лентата се състезава за награда в 6 категории, сред които „Най-добър игрален филм“. Филмът разказва разтърсващата история за живота на един чернокож хомосексуалист, който се опитва да намери своето място в света.

С 5 номинации е „Флорънс“ на Стивън Фриърс, а „Манчестър край морето“ на Кенет Лонърган ще се бори за 4 статуетки.

Актрисата Мерил Стрийп ще получи специална наградата „Сесил Б. Де Мил“ за цялостен принос в киноиндустрията.

Наградите „Златен глобус“ се връчват от чуждестранни журналисти в Лос Анджелис. Тази година в номинациите са участвали над 90 представители на професията. Това са вторите най-големи награди за кино и телевизия в Америка.

Коментари

Задължително поле