Левски в ужас след убийствен обир

Хората сменят ключалки и се снабдяват с оръжие

Смазана от побой жертва чула от единия от крад­ците: „Тук приключихме“

 

След изключително нагъл обир, придружен с брутално убийство в гр. Левски, местните хора започнаха да се снабдяват с газови оръжия, да подменят ключалки и да сменят общите патрони по входните врати на жилищните сгради. Както вестник „Труд” първи съобщи, в навечерието на Нова година - през нощта на 30 срещу 31 декември, биснесмен от града и съпругата му бяха нападнати, докато спят, обрани и жестоко пребити. 57-годишният мъж, познат в Левски като Киро Чейнджа, е починал в резултат на тежките си травми в линейката по пътя към болницата в Плевен.

„Живеем в страх, всеки ден очакваме някой от нас да е следващата жертва. Този случай не е изолиран, обирите в града зачестяват и са придружени от побой”, разказаха пред вестника местни хора.

Дежурният в нощта на инцидента лекар в болницата в Левски, който пръв е прегледал пострадалите съпрузи, е бил потресен от гледката на смазания от бой бизнесмен. Жена му е настанена в лечебно заведение в Плевен в критично състояние. Извършена є е коремна операция, наложило се е далакът й да бъде отстранен. Тя е заявила, че помни всичко и ще свидетелства. Във фаталната нощ единият от общо двама маскирани нападатели е вдигнал телефона си с думите: „Тук приключихме.”

Прокуратурата в Плевен работи по няколко версии, но на този етап е изключена вероятността за разчистване на лични сметки. От дома на Киро Чейнджа са откраднати бижута и голяма сума пари. По непотвърдена информация, с която „Труд”разполага, има заподозряно лице, което е откарано в София за разпит, и на полиграфа се е провалило.

Първите съседи, които са се отзовали в помощ на пострадалите във фаталната нощ, са заварили потресваща гледка. Мъжът е бил в безсъзнание, от устата и носа му е излизала кървава пяна. Съпругата му, която успяла да ги повика, е изпаднала малко по-късно в безпомощно състояние.

 

Свещеник: Има беззаконие и ние го позволяваме

11-1-1След инцидента местният енорийски свещеник Християн Стефанов публикува на личния си профил Facebook възмутително писмо.

“Има беззаконие и ние го позволяваме с нашето небрежно поведение и безхаберие. Убеден съм, че полицията този път ще подходи сериозно към този случай. Но се надявам, когато делото влезе в прокуратурата и съда, нещата да приключат подобаващо - с наказание за такова брутално убийство.”

Жителите на града са потресени от бруталността на нападението. Разказват, че наскоро жена, спечелила от Националната лотария, е била нагло нападната на главна улица и обрана. В Левски има и други жертви на грабежи, придружени с побоища. Местните смятат, че ако нападнатият бизнесмен е имал законно притежавано оръжие, смъртта му вероятно е щяла да бъде избегната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право