"Левски" гори между два и четири мача

"Левски" може да изгори между 2 и 4 мача заради ексцесиите по трибуните на дербито с ЦСКА, загубено с 0:3. До края на сезона "сините" имат само два двубоя на своя "Арена Виваком - Георги Аспарухов" - срещу "Лудогорец" и "Черно море". По всяка вероятност там ще спре и наказанието на гранда.

Основанията за санкция са първо заради бой по трибуните в сектор "А" - наказанието е 10 хил. лв. и 1 мач без публика. По-сериозно е положението с бомбичката по Стефан Генов, помощник-треньора на ЦСКА. Той заяви, че в ситуацията е можело да има смъртен случай. Асистентът Кирил Динчев бе ударен с камък. При тълкувание, че провинението е с последствия, наказанието става 3 мача без публика и 20 хил. лв. Ако се разглежда по-благосклонно, санкцията се намалява на 1 двубой и 2000 лв. ЦСКА отнесе точно това наказание, след като в есенно вечно дерби капитанът на „сините“ Веселин Минев бе улучен с бутилка минерална вода.

"Левски" обаче подлежи и на санкция заради расизъм. В сектор "А" беше издигнато знаме с пречупен кръст. Наказанието за свастики е 37 500 лв. Националният фенклуб на "Левски" пусна остра декларация против запалянковци на „сините“ в сектор "А", обвинявайки ги, че нарочно искат да навредят на клуба и отбора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ