„Левски“ громи „Ботев“ (Пд) след труса

„Левски“ разби „Ботев“ (Пд) с 4:1 в мач от 14-ия кръг на Първа лига. Успехът дойде четири дни след отпадането за купата на България от „Черно море“ с дузпи, което бе и първият по-сериозен трус на „Герена“ под ръководството на наставника Славиша Стоянович.

Въпреки драматичната загуба във Варна, „сините“ отново бяха на познатото добро ниво. Поредни два гола за домакините реализира Станислав Костов, увеличавайки актива си на 13 от началото на сезона. В трети пореден двубой се разпиха и халфът Хали Тиам, а едно попадение добави и Давиде Мариани. Почетният гол за гостите от Пловдив бе дело на Антонио Вутов, дошъл след безумна грешка на стража Божидар Митрев. Вратарят на „Левски“ не успя да улови топката при слаб удар от сериозна дистанция в последната секунда на първата част. Въпреки освиркванията от трибуните обаче, вратарят намери сили да доиграе двубоя за разлика от мача с „Вадуц“ (3:2) в Лига Европа през лятото. Тогава Митрев си тръгна на полувремето, а в последствие Мартин Полачек зае мястото под рамката на „сините“.

Феновете на „Левски“, които отново имаха солидно присъствие на трибуните, издигнаха транспаранти в подкрепа на Холмар Ейолфсон. Бранителят се контузи в сряда и ще отсъства от терените минимум шест месеца. Двубоят пропусна и капитанът на „сините“ Иван Горанов, който лекува травма в ребрата. Неговото място в отбрана зае Луи Нганиони, а за бившия играч на „Лион“ това бе дебют.

Снимка СПОРТАЛ

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ