"Левски" договори нападател и би "Нефтохимик"

В „Левски“ почнаха със селекцията часове преди последния мач на тима за сезона. Ръководството на „сините“ договори нападателя Амаду Сукуна от „Верея“ (Стара Загора). 24-годишният малиец с френски паспорт премина успешно медицинските изследвания в София и се очаква да подпише договор. От Стара Загора дори обявиха, че сделката е сигурна.

„Продадохме го, благодарим му за всичко“, написа официалният сайт на „Верея“.

Сукуна пристигна на „Трейс Арена“ със свободен трансфер през април. Той изигра 28 мача за старозагорци, в които реализира 6 гола. Едно от попаденията нападателят вкара на ЦСКА.

Освен с ново попълнение от „Герена“ изпращат 2016 година с победа, която доближи тима на 4 точки от лидера „Лудогорец“. Шампионите обаче са с мач по-малко. Успехът дойде над „Нефтохимик“ с 1:0 в последния кръг на Първата лига преди зимната пауза. Единственото попадение вкара Бабатунде Адениджи в 48-ата минута след асистенция на Хеан Деса. Перуанецът изигра силен мач и остави отлични впечатления.

Шанс за изява получи Виктор Генев, чийто договор изтича по Коледа, но има вероятност бранителят да остане в отбора. Симон Сандберг бе извън групата и нищо чудно да напусне „Левски“. На „Герена“ отново бе бившият наставник на „сините“ Станимир Стоилов, който гледа мача в компанията на финансиста Константин Баждеков и бившия шеф в клуба Николай Илиев.

Снимка: Sportal.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ