“Левски“ избира между естонец и наш национал

 

Ръководството на „Левски“ продължава да работи по селекцията. След като „сините“ се разминаха с българския национал Мартин Райнов сега на „Герена“ им е бил предложен друг роден играч – Христо Златински. Опитният футболист е собственост на „Университатя“ (Крайова), но румънският клуб няма да предявява финансов иск при интерес на други тимове. За момента „сините“ се въздържат да предложат договор на 33-годишния играч, но ако не намерят други опции, може и да прибегнат до услугите му.

Далеч по-големи са шансовете на Богдан Васчук да акостира на стадион „Георги Аспарухов“. Предимство за естонеца е фактът, че е далеч по-млад от Златински. 22-годишният халф е и добре познат на наставника Славиша Стоянович. Двамата работиха съвместно във ФК „Рига“. Васчук игра преди месец срещу ЦСКА в Лига Европа и дори бе в основата на спречкването с Кристиян Малинов и Николай Бодуров.

Добрата новина за Стоянович е, че ще може да разчита на Паулиньо и Нашименто за визитата на „Етър“. Португалецът дори се завърна в игра в заключителните минути срещу „Септември“, а това беше и първо негово участие през новия сезон. След двубоя словенският специалист призна, че очаква същото да се случи и с бразилското крило, както и с Ривалдиньо.

Извън строя продължава да бъде бранителят Давид Яблонски, чието участие срещу „болярите“ е под сериозна въпросителна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ