"Левски" иска играч с 3 гола

Отборът на "Левски" ще се опита да договори крилото Кука, който е собственост на португалския "Боавища". Според местния вестник "А Бола", от "Герена" са започнали преговори с играча, който през миналия сезон вкара едва три гола и асистира за един. Кука се разписа при победите на "Боавища" над "Беленензеш" (1:0) и "Ещорил" (3:0), както и при загубата от "Брага" (1:3).

28-годишният футболист, който е национал на Кабо Верде, е един от най-използваните играчи в своя тим през изминалата кампания. "Боавища" завърши на осмо място в португалското първенство, а Кука вкарваше средно на 428 минути. Това прави малко над 7 часа за попадение.

Най-силният период на високият 181 сантиметра футболист е в периода 2012-14. Тогава играе за "Шавеш", друг елитен португалски тим. В 79 срещи Кука вкарва 33 пъти.

Крилото има договор с "Боавища" за още една година и "Левски" ще трябва да плати за правата му.

Назначаването на именития австрийски специалист Вили Рутенщайнер като спортен директор на „Левски“ пък може и да не се осъществи. Според авторитетното израелско издание "Маарив", той е предпочел офертата да ръководи програмата за развитие на местния футбол.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ