България ще бъде домакин на съвместен бизнес форум с организацията за външна търговия на Япония

КЗП съди девет фирми за бързи кредити

Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

„Левски“ към Станислав Ангелов: Кои са новите собственици на „Раковски“?

Ръководството на „Левски“ даде нова светлина по казуса с „Левски- Раковски“. Шефовете на „сините“ разкриха, че школата вече не е част от „синия“ клуб, въз основа на действията на бившия футболист и ръководител Станислав Ангелов. Това стана чрез декларация, публикувана на официалния сайт на 26-кратните шампиони.

Декларацията:

“Вчера в медиите се разпростирани информацията, че г-н Станислав Ангелов е завел дело срещу Левски, по всяка вероятност свързано с дейността на бившата школа на клуба „Левски-Раковски“.

„Левски – Раковски“ е регистрирано като нестопанска организация, която със създаването си е имала две цели – (1) да даде шанс на повече деца да се състезават за Левски и да станат професионални футболисти на Левски и (2) да управлява дейността свързана с Левски на стадион Раковски. Учредители на тази организация са били легенди на клуба. Клубът с името си и средствата си бе гарантирал, че дейността, която се извършва, е свързана с Левски и че се осъществява под методологическия и професионален надзор на клуба. За да може да гарантира това, клубът бе назначил като персонал в Левски – ръководител на тази база (г-н Ангелов) и треньори, като е плащал и значителни разходи по дейността на тази база за собствена сметка.

На 11.4.2017 година е проведено Общо събрание на организацията „Левски – Раковски“, на което е присъствал само г-н Ангелов. Това събрание е организирано и се е състояло тайно, в заблуда на останалите членове на организацията и без знанието на клуба, в момент, когато г-н Ангелов е служител на Левски, който получава солидно възнаграждение, за да развива тази школа. По този начин той самостоятелно е взел решение да изключи като членове с право на глас легендите на клуба господата Ивков, Жечев, Костов, Петров и Иванов. Хората, които до този етап с имената си и репутацията си са гарантирали, че дейността на тази организация е свързана с Левски. Те са превърнати в почетни членове. На тяхно място са назначени нови членове с право на глас. Тази организация се сдобива с нови „собственици“.

До този момент г-н Ангелов никъде не е обяснил, кои са новите „собственици“ на „Левски-Раковски“, първо създавайки впечатлението, че той управлява еднолично, без господари в сянка и второ, не давайки отговор на въпроса, защо тези нови лица са предпочетени от него пред ПФК Левски.

След като разбра за подмяната на волята на клуба, ръководството на Левски в продължение на три месеца се опита да постигне разумно възстановяване на баланса, което завърши обаче с твърдото нежелание на г-н Ангелов това да се случи. От края на месец август неговият договор с Левски беше прекратен. Той вече няма нищо общо с клуба.

За наше съжаление дейността на „Левски-Раковски“ вече не е свързана с ПФК Левски. Г-н Ангелов открадна от децата и родителите им шанса те да бъдат част от новата история на клуба. Те вече се състезават за една частна школа, без дори да знаят кой я притежава. Това, което също остана неразбрано е, че тази школа държи и правата за финансови компенсации, ако един ден тези деца станат професионални футболисти. Което може би е и сред основните причини, поради които г-н Ангелов поиска да „спаси“ „Левски-Раковски“ от ПФК Левски. Така родителите плащат такси сега, за да може г-н Ангелов и неговите покровители да спечелят евентуално в бъдеще.

Не за първи път г-н Ангелов се изправя срещу ПФК Левски. Този път го направи с думите „аз съм Левски“. Надяваме се, че това ще е достатъчното за децата, чиято мечта той открадна.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете