„Левски“ на дълг от лиценза

Снимки: Денислав Стойчев.

Новите финансови благодетели на „Левски“ погасиха част от дълговете на клуба, от които е зависим лицензът за Европа. В следващите дни ще бъда платена и цялата сума, а по този начин УЕФА няма да изхвърли тима от своите турнири.

„Сините“ трябваше да преведат около 2 млн. лева до 28 февруари към различни длъжници, за да получат лиценз. От „Герена“ обаче обявиха, че ще се справят и по-рано.

„Още преди 28 февруари се надявам всичко да е точно – каза Павел Колев, директор на „сините“. - Не е стриктна тази дата, говорил съм с УЕФА. Трябва да покажем добра воля и да има плащания. Вече сме изчистили почти всички задължения. Остава най-голямата сума, която влиза в мониторинга на УЕФА“.

От „Герена“ сигурно визират дълга към НАП, възлизащ на 700 000 евро. Това означава, че по сметките на футболисти и треньори са преведени 290 хиляди евро, а други 50 000 са преведени към отбор за привличането на играч.

„Вече няма и забавени заплати, футболистите са получили всичко – похвалиха се от „Герена“. - Божидар Митрев е освободен. Фелипе Нашименто ще играе в румънски тим под наем. Митрев не е извивал ръце, дори беше коректен към "Левски". Ситуацията с Мартин Полачек ще бъде решена до края на седмицата. Нещата отиват към положителен край“.

В „Левски“ чакат и нови попълнения. „Сините“ обаче признаха, че няма да правят прибързани трансфери.

„Играчи, които не са наблюдавани, няма да взимаме“, казаха още от клуба.

Снимка Денислав Стойчев

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ