„Левски“ на Роси се доближи до този на Люпко

Делио Роси доближи неговия „Левски“ до този на Люпко Петрович. Това показа статистиката дни преди италианецът да изкара три месеца начело на „сините“.

До този момент бившият наставник на „Лацио“ записа 14 двубоя, в които постигна девет победи, три равенства и две загуби. Това ни накара да съпоставим неговите петима предшественици и какво постигнаха те в същия брой срещи.

Единствено Люпко Петрович е с по-добри показатели и то при положение, че намалим статистиката в двубоите до 13. Именно в толкова срещи сърбинът бе начело на „сините“. С него тимът победи в осем мача и в пет завърши наравно. Тимът от „Герена“ така и не беше победен с Петрович.

Преди мача на „Левски“ с „Локомотив“ в събота, успехите отново бяха осем. В точково изражение в тези 13 срещи Роси спечели 27 точки – Люпко има 29. За съпоставката броим всички официални двубои.

С Петрович начело „сините“ вкарваха по 1,69 гола на мач. При италианеца – 1,35 на 90 минути. В защита показателите са сходни. При сръбската легенда „Левски“ пускаше по 0,38 попадения на двубой, под ръководството на Роси – 0,40.

Италианският тактик е с далеч по-добри показатели по точки в сравнение с тези на Николай Митов, Стойчо Стоев, Елин Топузаков и Георги Иванов.

И докато „Левски“ на Роси гони този на Петрович по добра защита, то тимът със Стоев и Гонзо беше по-резултатен в тези 14 срещи, вкарвайки по 1,42 и 1,64 гола средно на мач.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ