"Левски" поставен в третия кръг

"Левски" може да бъде поставен при жребия в третия кръг на Лига Европа. Това ще се случи, ако "сините" успеят да елиминират "Хайдук". Тимът от Сплит бе поставен на жребия във втория квалификациoнен кръг на турнира. При положение, че "Левски" успее да преодолее коравите хървати, играчите на Николай Митов ще могат да избегнат силни съперници по пътя към плейофите в надпреварата.

А там чакат отбори, като "Зенит", "Атлетик" (Билбао), "Фенербахче", "Милан" "Евертън", ПСВ и "Олимпик" (Марсилия). На "Герена" обаче първо трябва да мислят как да бият "Хайдук". Хърватите правят всичко възможно да попречат на "сините" да ги разузнаят. Именно заради това те засекретиха снощната си контрола по време на лагера им в Словения. "Хайдук" срещна местния "Кръшко", а двубоят бе последен тест преди мачовете с "Левски". Това накара ръководството на тима от Сплит да остави мача "на тъмно". За разлика от предишните две контроли, този път зрители и медии няма да бъдат допускани на двубоя. Шпионин от „Герена“ обаче успя да гледа една от проверките на хърватите. Това се случи преди дни, когато „Хайдук“ загуби с 0:1 от украинския „Зоря“. Съперникът на "Левски" няма победа по време на подготовката. Освен загубата, тимът направи и 2:2 с черногорския „Рудар“.

Докладите сочат, че хърватите са зле в защита. Отбраната им е доста неориентирана в контролите. Два от допуснатите 3 гола са след центрирания. Отбраната се пропуква лесно и може да бъде преодоляна.

Това, че "Хайдук" има 1 вкаран гол за 180 минути в първите 2 контроли е добър знак за "Левски". От жизнено важно значение ще бъде българският тим да не допусне гол при гостуването си в Хърватия след седмица. Нещо, което направи "синият" отбор в срещата между двата тима през 1999 г. Тогава, след 0:0 в Сплит воденият от Люпко Петрович отбор разби "Хайдук" в реванша с 3:0 в мач от турнира за Купата на УЕФА.

Съперникът на „Левски“ обаче е наясно с проблемите си в защита. Именно заради това отборът направи половин дузина входящи трансфери, като най-впечатляващ е този на бранителя Борха Лопес, взет от "Барселона Б". 23-годишният играч е бил част още от "Спортинг" (Хихон), "Монако", "Райо Валекано" и "Депортиво" (Ла Коруня). Очаква се Лопес да бъде картотекиран за мачовете с "Левски". Освен с привличането на ключов играч, "Хайдук" се и раздели с такъв - халфът Джеферсън премина в португалския "Чавес".

Хърватите не са толкова страшни, лошото е, че същото важи и за "Левски". За разлика от "сините", в 3 поредни сезона "Хайдук" стига до плейофите в Лига Европа. Пресявките преди груповата фаза обаче се оказват непосилни за преодоляване. Тимът отпадна от "Днипро", "Слован" (Либерец) и "Макаби" (Тел Авив) в последните си участия в турнира.

Хърватският тим има 6 мача срещу български отбори, в които е записал 2 победи, 2 ремита и 2 загуби.

"Вярвам, че можем да победим всеки отбор - каза Иван Горанов, едно от новите попълнения на "Левски". - Важното е положенията, които създадем, да влязат."

Билетите за първия мач между "Хайдук" и "Левски" бяха разпродадени още преди 10 дни. Двубоят ще се играе на стадиона в Дугополие, който побира 5000 зрители. Около 250 места на арената сда отредени за "сините" фенове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ