“Левски“ прави отбор от халфове

Някой знае ли какво се случва в „Левски“? Това се питат всички всички фенове на „сините“. Но в любопитството им се крие нотка тревожност, защото през последните седмици отново е интересно на „Герена“. Само преди дни главният координатор на клуба Асен Букарев хвърли бялата кърпа и си тръгна, обявявайки „Левски“ за гнила ябълка. А публична тайна е - реалната причина за раздялата бе, че неговата дума не се взимала под внимание от най-висшите ръководство. Неслучайно Букарев тактично бе прескачан при вземането на крайни решения. Същото бе и преди това с Даниел Боримиров, докато героят от САЩ-94 изпълняваше сходна позиция. На практика в един момент легендата на „сините“ стана само пряк свидетел на важните събития в клуба.

Интересното е, че дори сега, без човек на тази позиция, „Левски“ продължава със селекцията. Според „Спортал“ в клуба се очаква пореден полузащитник. Става въпрос за Кали Тиам, който вече е в България за финални преговори. Сенегалецът е собственост на унгарския втородивизионен МТК (Будапеща), а през есента игра като преотстъпен в „Динамо“ (Москва). В Русия африканецът записа 6 мача. Изглежда следващият пристан за 24-годишния вътрешен полузащитник ще бъде София.

Но за какво му е на наставника Делио Роси десети играч на тази позиция? Италианецът в момента и без това се чуди как да провежда тренировъчния процес с толкова много футболисти. Призна го на два пъти, след като тимът взе 6 нови през зимата, а не се раздели с никого. Хубаво е в отбора да има конкуренция, каквато липсваше на някои невралгични постове през есента, но има опасност ситуацията да в премине в скъпоплатен хаос. Малко вероятно е Роси да е пожелал този играч по простата причина, че на въпросната позиция той разполага с Антони Белмонт, Нелуц Рошу, Васил Панайотов, Нашименто, Жорди Гомес, Илия Юруков, Роман Прохазка, Габриел Обертан и Георги Ангелов.

И както върви за полузащитниците на „Герена“ вече ще трябва отделна съблекалня. Настоящата просто отесня...

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ